Foto:

'Het is belangrijk dat de klik er is'

Rosa Draaisma

Vrijwilliger Ida van der Weijden

Ida van der Weijden is al jaren actief als vrijwilliger, o.a. bij de Zonnebloem en de telefoondienst van Welzaam. Sindskort is ze ook coördinator van de Boodschappen Hulpdienst. Naast haar vrijwilligerswerk is Ida op zoek naar een betaalde baan als receptioniste of in de administratie.

Leidsche Rijn - "Ik ben al twintig jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem, een organisatie die mensen met een lichamelijke beperking een mooi dag bezorgt. Ik doe allerlei dingen: ik leg bezoekjes af, ga mee op activiteiten en doe allerlei hand- en spandiensten. Ik heb ook tien jaar in het bestuur gezeten. Dat vind ik ook wel het langste dat je in een bestuur moet zitten. Maar ik wilde niet helemaal weg bij de Zonnebloem, want daar ligt mijn hart. Vandaar dat ik na mijn bestuurstijd door ben gegaan als vrijwilliger."

"Daarnaast werk ik al vijf jaar bij de telefoondienst van Welzaam, met een onderbreking toen ik een betaalde baan had. Ik neem aanvragen aan voor de burenhulpdiensten en zet die door naar de vrijwillige coördinatoren. Sinds enkele maanden ben ik zelf ook coördinator van de Boodschappen Hulpdienst. Weer iets nieuws, waar ik wat van kan leren.' Lachend: ´Zo kan ik mezelf op 60-jarige leeftijd nog verder ontwikkelen! Ik vind het leuk om met iets nieuws bezig te zijn en dingen te regelen."

Het is weer iets nieuws waar ik van kan leren

"Als coördinator van de Boodschappen Hulpdienst werf ik nieuwe vrijwilligers, en doe met hen intakes. Ik match de vrijwilligers met klanten: mensen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen. De vrijwilliger doet de boodschappen voor hen, of gaat samen met de klant naar de supermarkt."

"Daarbij is het dus wel belangrijk dat er een klik is tussen de vrijwilliger en de hulpvrager. Die match maken vind ik erg leuk. Begin dit jaar hebben we een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers. Daar zijn zes nieuwe vrijwilligers op af gekomen. Sommige van hen zitten nu nog op de reservebank, omdat er nog ruimte is voor nieuwe aanvragers!"

Oproep: zoekt u hulp bij boodschappen doen?


Kunt u niet zo goed meer zelf u boodschappen doen? En bent u inwoner van Vleuten-De Meern? Een vrijwilliger van de Boodschappen Hulpdienst kan de boodschappen voor u halen, of samen met u naar de supermarkt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzaam via wo@welzaamutrecht.nl of 030-677 31 31

Duo-coördinator gezocht!


Ida zoekt nog een mede-coördinator voor de Boodschappen Hulpdienst. Ze zoekt iemand die minimaal 3 uur per week beschikbaar heeft en zich wil inzetten voor minimaal een jaar. Iets voor jou?
Neem dan ook contact op via wo@welzaamutrecht.nl of 030-677 31 31

Meer berichten