Zaterdag 15 september is de achtste editie van Fietsenvoor, de eerste fietsmarathon van Utrecht. De uitdaging is om 25 uur onafgebroken te fietsen. Donderdag 5 juli is er een infoavond in De Hoogstraat.
Zaterdag 15 september is de achtste editie van Fietsenvoor, de eerste fietsmarathon van Utrecht. De uitdaging is om 25 uur onafgebroken te fietsen. Donderdag 5 juli is er een infoavond in De Hoogstraat. (Foto: Rianne Engels)

De eerste fietsmarathon van Utrecht

Van de redactie

Zoveel mogelijk rondes in 25 uur

Zaterdag 15 september is de achtste editie van Fietsenvoor, de eerste fietsmarathon van Utrecht. De uitdaging is om 25 uur onafgebroken te fietsen voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat naar De Hoogstraat Revalidatie uit Utrecht. Op donderdag 5 juli is er een informatieavond.

UTRECHT - Zaterdag 15 september om 12.00 uur klinkt het startschot, deelnemers fietsen alleen of in teams onafgebroken door tot zondag 13.00 uur. De uitdaging is om in 25 uur zoveel mogelijk rondes te fietsen op een parcours in en rond Utrecht. Deze achtste editie van Fietsenvoor is een bijzondere, en de eerste in Utrecht. De initiatiefnemer, het bedrijf O-utrecht, viert in 2018 namelijk haar 25-jarig jubileum.

Fietsenvoor viert jubileum-editie

Fietsenvoor.nl is een kleinschalig fietsevenement dat dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt. Waar tijdens de eerste zeven edities de Col de la Colombière in Frankrijk werd beklommen, is er tijdens het jubileum-jaar van O-utrecht gekozen om het fietsspektakel dicht bij huis te organiseren. Oprichter van O-utrecht, Hans Blaauwendraat, legt uit waarom: "We maken bij O graag waardevol werk voor onze klanten, door merken en campagnes te ontwikkelen rondom maatschappelijk relevante thema's. Dat is ook de reden dat we al sinds 2008 fietsen voor Utrechtse goede doelen. Tijdens ons jubileumjaar willen we met Fietsenvoor extra uitpakken en dit fietsfeestje met zo veel mogelijk mensen vieren. Daarom fietsen we deze keer in onze eigen stad Utrecht met de start en finish bij ons voor de deur. Ons O-café toveren we om in een supportershome en op het terras wordt het één groot feest."

Fietsen voor De Hoogstraat Revalidatie

De opbrengst gaat dit jaar naar De Hoogstraat Revalidatie. Rianne Engels, partner van O-utrecht: "Voor deze editie is er weer een mooi project gekozen waar hard geld voor nodig is: nieuwe therapie-apparatuur voor de afdeling Fysiotherapie. We weten van dichtbij hoe belangrijk dit is. Vera van Haaren, onze collega bij O, is projectmanager van Fietsenvoor en heeft onlangs in De Hoogstraat gerevalideerd na een herseninfarct. We hebben gezien dat goede apparatuur echt het verschil kan maken. En ja, dankzij haar revalidatie kan Vera zelf ook mee te doen aan Fietsenvoor. Bovendien viert De Hoogstraat dit jaar haar 70-jarig jubileum. We zijn dus allebei jarig en vieren samen feest, een mooie sponsoropbrengst is een prachtig cadeau."

'Zelf bijdragen'

Revalidanten én fysiotherapeuten van De Hoogstraat fietsen zelf ook mee. Zo ook Wil van 't Erve. Wil: "In 2019 werk ik 45 jaar bij De Hoogstraat Revalidatie. Als geen ander weet ik hoe de afdeling fysiotherapie zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel in de revalidatie van jonge en volwassen revalidanten. Door zelf deze (fiets)uitdaging aan te gaan wil ik in mijn laatste jaar voor pensionering een klein beetje bijdragen aan verdere professionalisering van deze discipline. Ik ga proberen om in mijn eentje 20 rondes te fietsen in 25 uur, dat is dus 500 kilometer!"

Inschrijven

Inschrijven als deelnemer kan via

www.fietsenvoor.nl

Meer berichten