Zangers gezocht voor het Uitfeest

Castellumverhalen

Opvoering lied 'Mijn Leidsche Rijn'

Het lied 'Mijn Leidsche Rijn' wordt terugkerend gezongen door de leden van het Leidsche Rijn Koor. Om te vieren dat Leidsche Rijn twintig jaar bestaat, hoopt het koor het lied 'Mijn Leidsche Rijn' tijdens het Uitfeest op zaterdag 15 september met zoveel mogelijk buurtbewoners samen te zingen.

Leidsche Rijn - Het is maandagavond en Leidsche Rijn Koor is aan het repeteren. Het koor bestaat uit ruim dertig enthousiaste vrouwen. Tijdens de repetities komen de vrouwen samen om energie op te doen en gezellig samen te zingen. Want dat doet zingen met de mens: het maakt emoties los en geeft energie. Els Schrijvers is koorlid: "Het zingen geeft pure ontspanning, mede dankzij de fijne sfeer in de groep. De muzikaal leider Dookje Engelhard is ook cabaretière en speelt in LOS Muziektheater. Naast het samen zingen, hebben we daardoor ook ontzettend veel plezier onder haar leiding".

Het lied: 'Mijn Leidsche Rijn'Het koor oefent momenteel het lied 'Mijn Leidsche Rijn', dat speciaal ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum is geschreven. Els: "Dookje Engelhard heeft met inbreng van het gehele koor een prachtig lied samengesteld en daarbij ook een eigen melodie geschreven."

20 jaar Leidsche Rijn

Leidsche Rijn bestaat twintig jaar en daarom geeft het Leidsche Rijn Koor dit lied cadeau aan de jarige wijk. Het doel is om met zo veel mogelijk Leidsche Rijners het lied te gaan zingen. Het koor is de volgende uitdaging aangegaan: tijdens het Uitfeest op zaterdag 15 september hoopt het koor het lied met zoveel mogelijk inwoners, buren en vrienden te zingen op de muren van Castellum Hoge Woerd. Els Schrijvers: "Dit wordt gegarandeerd het kippenvelmoment van deze bruisende feestdag. Iedereen in de wijk wordt uitgenodigd om mee te zingen! Zangervaring is niet vereist. We hopen op zo'n 250 à 500 enthousiastelingen!" Geïnteresseerden (m/v) kunnen op www.leidscherijnkoor.nl terecht voor meer informatie of om zich aan te melden. Tot Castellum!

Meer berichten