In de tien keer dat DESTO tegen FC Utrecht speelde wisten ze nog nooit te scoren. Deze keer was het wel bijna raak.
In de tien keer dat DESTO tegen FC Utrecht speelde wisten ze nog nooit te scoren. Deze keer was het wel bijna raak. (Foto: )

'Onze jongens hebben hard getraind'

c.o.v. DESTO - FC Utrecht

Roberto Cancian

Afgelopen week speelden de amateurs van DESTO een vriendschappelijke wedstrijd tegen de profs van FC Utrecht. Ondanks de uiteindelijke 0-14 nederlaag waren ze op Sportpark De Vryheit in Vleuten niet ontevreden over de oefenwedstrijd tegen het keurkorps van trainer Jean-Paul de Jong.

Vleuten - DESTO, uitkomend in de derde klasse, had na het einde van de competitie nog vier weken doorgetraind om een goed figuur te slaan tegen de Domstedelingen. Dat het na drie minuten al 0-2 stond, was dan ook wel schrikken. Na een 0-7 ruststand werd de hele Utrechtse ploeg gewisseld, waarna de score werd verdubbeld. "Toch was het een mooie dag", geeft Evert Woltjes aan daags na de wedstrijd. "In de voorverkoop hadden we circa 750 kaarten verkocht en aan de poort werden er nog eens 900 verkocht. Daarmee komen we uit de kosten, maar belangrijker vond ik het dat FC Utrecht ons de complimenten gaf voor de organisatie en dat de sfeer opperbest was."

Het is gelukt om er een leuke dag van te maken
Woltjes is al 46 jaar lid van de club uit Vleuten en maakt al vijftien jaar deel uit van het voetbalbestuur. "Dit is toch een speciale wedstrijd aangezien we 1 september aanstaande negentig jaar bestaan als club. Mijn vader is al zeventig jaar lid van DESTO, mijn zoon voetbal en mijn zusjes hebben korfbal gespeeld bij de club. Je kan wel zeggen dat ik een DESTO hart heb", lacht hij. Het is een ontspannen lach. Van de veertienklapper die DESTO om de oren kreeg, heeft hij geen doelpunt gezien.

"Het is jammer dat je als liefhebber niets van de wedstrijd ziet maar ik vind het geweldig om iedereen te enthousiasmeren en te zorgen dat het een leuke avond wordt. Dat is gezamenlijk met Berrie, Richard en Vera, samen hebben we de hele voorbereiding gedaan en dat is goed gelukt." De 0-14 uitslag neemt Evert Woltjes, die een bouwkundig adviesbureau heeft in Maarssen, voor lief. "Onze jongens hebben vier weken doorgetraind maar je speelt wel tegen een profclub natuurlijk. De ambiance was goed, het weer werkte mee en de 150 VIP arrangementen voor relaties en sponsoren waren op een mooie plek dat alleen maar voor positieve geluiden zorgde."

DESTO mag terugkijken op een geslaagde dag en avond. Dat Nick Venema er voor rust vier in legde, namen ze in Vleuten voor lief. De bal op de paal, bij een stand van 0-11, was nog wel even een discussiepuntje. Die eretreffer had de ploeg uit Vleuten namelijk best verdiend. "Wanneer je de volgende morgen ziet dat je 35 appjes hebt gehad van tevreden mensen, dan is dat mooi."

FC Utrecht is een volgend seizoen weer van harte welkom

"Een compliment ook aan de gemeente die er voor heeft gezorgd dat het veld net een biljartlaken was. Maar vergeet alle vrijwilligers niet, van verkoop toegangskaarten, muntverkoop, gastvrouwen, de mensen achter de diverse horecapunten, de ballen jongens en meisjes tot verkeersregelaars en het opbouwen van alles op en rondom het veld. FC Utrecht gaf aan volgend seizoen hier graag weer te spelen in de voorbereiding. Ze zijn van harte welkom", aldus Evert Woltjes.

Meer berichten