Foto: Nicole Rodenburg
Foto: Nicole Rodenburg (Foto: Nicole Rodenburg)

Onhandige superhelden redden de show bij Podium Hoge Woerd

Castellumverhalen

Tijdens de zomermaanden vinden er gratis zomerse concerten en voorstellingen plaats op het buitenpodium van Podium Hoge Woerd. TG Lefkop brengt op zondag 29 juli met de jeugdvoorstelling Superloeser 5+ een spannend en hilarisch avontuur over superhelden.

De Meern - Als beginnend gezelschap wordt met veel enthousiasme aan de weg getimmerd door oprichters Carl Hoogvliet en Dennis Jongejan. Dat werpt zijn vruchten af voor Lefkop. ''Na ons afstuderen aan de Acteerschool Rotterdam begonnen we met spelen op verschillende festivals om onze stijl te ontwikkelen. We maken brutale voorstellingen waarmee iedereen met een glimlach de zaal uit gaat", aldus Carl.

Op theaterfestival De Parade veroverden ze in 2016 de harten van kinderen en ouders met WC Monster. Een razendsnelle voorstelling over een toiletjuffrouw die op zoek gaat naar haar verdwenen klanten. Met lovende kritieken van bezoekers en pers op zak werd besloten een theaterversie van de voorstelling te maken. De voorstelling tourt door heel Nederland en speelde o.a. in Podium Hoge Woerd.

Wederom in samenwerking met regisseur Tim Kamps en actrice Elène Zuidmeer staat nu de nieuwe voorstelling Superloeser op de planken. De mannen zijn super enthousiast; "We hebben weer een hilarische voorstelling gemaakt met dank aan de geweldige tekst van Tim en onze inmiddels vaste gast actrice Elène. Dit keer een verhaal over de waarde van talent. Het is een grappig en lief verhaal over hoe je het beste om kunt gaan met de talenten die je hebt ook al lijken die heel onhandig en stom."

De voorstelling draait om Super Joyce die knakworsten kan schieten. Ze faalt op school, omdat ze niet onzichtbaar kan worden of sterk is. "We proberen in te spelen op de hedendaagse trend van ontwikkeling: een functie waarbij kennis belangrijk is, staat hoog het vaandel. Terwijl er op de arbeidsmarkt juist veel behoefte is aan creativiteit en praktische beroepen. Honderden communicatiewetenschappers, maar geen loodgieter meer te vinden."

Een serieuze gedachte die met een dikke knipoog wordt verteld. Zal Joyce met haar knakworsten de wereld kunnen redden?

Tot Castellum!

Meer berichten