Foto:

Indelingen amateurvoetbal 2018-2019

Een nieuw voorstel van de KNVB

Léon Bal

Afgelopen week heeft de KNVB de indelingen voor het voetbalseizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Er waren qua indelingen van de competities geen verrassingen te zien, aar de KNVB kwam wel met een nieuw voorstel voor de derde- en vierde klassen.

Regio - VV De Meern (zondag) Na de degradatie uit de derde divisie moet VV De Meern met trainer Joël Titaley plaatsnemen in de hoofdklasse B. Deze klasse heeft een duidelijk zuidelijk karakter met ploegen uit Brabant, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland en de provincie Utrecht. VV De Meern mag gaan spelen tegen Alphense Boys, Baronie, Gemert, Groene Ster, Halsteren, IFC, Leonidas, Magreb'90, SV Meerssen, RKSV Minor, Nuenen, RKAVV, UDI'19/CSU, Unitas en VC Vlissingen.


PVCV

De ploeg van de nieuwe trainer John van de Brink gaat spelen in de tweede klasse B. PVCV treft daarin AFC Quick 1890, FC Abcoude, DWS, Elinkwijk, FC Weesp, Hooglanderveen, Kampong, SV Nieuw Utrecht, RKSV Pancratius, RKSV Roda'23, SCH'44, SDZ en SO Soest.

UVV promoveerde onlangs naar de derde klasse en zal onder leiding van trainer Renato Dijksterhuis gaan spelen in de derde klasse D tegen APWC, FC Jeugd, HDS, Nederhorst, PVC, Roda'46, Seastum, Sporting'70, Theole, VVZA, Wasmeer, Waterwijk en Zwaluwen Utrecht 1911.

In het zaterdagvoetbal zijn er weer enkele teams bijgekomen. Veel spelers kiezen de laatste jaren voor het spelen op de zaterdag omdat men dit om verschillende redenen aantrekkelijker vindt.

VV De Meern

Trainer Richard Beekink speelt met zijn zaterdagteam van VV De Meern komend seizoen in de tweede klasse B. Daarin komt zij FC Almere, BFC, Benchop, FC De Bilt, FC Delta Sports'95, IJFC, JSV Nieuwegein, Loosdrecht, Lopik, Odysseus'91, TOV, Veensche Boys en Waterwijk tegen.

Desto met trainer Henri Berghoef is ingedeeld in de derde klasse C met AH'78, Altius, Amstelveen/Heemraad, SC Buitenboys, CTO'70, FC Hilversum, Kockengen, SV Laren'99, Maarssen, NITA, OSM'75, Olympia'25 en SV Robin Hood.

Veel spelers kiezen voor het spelen op de zaterdag


Nieuw initiatief
De KNVB komt met een nieuw initiatief het komende seizoen 2018-2019. De derde en de vierde klassen worden meer samengevoegd om zo meer aan te treden tegen opponenten van gelijke sterkte. De ploegen in de derde klasse starten in vier klassen van vijftien teams. Daarin spelen de teams zeven uit- en zeven thuiswedstrijden.

De bovenste zes ploegen gaan na de winterstop spelen in twee klassen van twaalf, waarin de bovenste twee ploegen promoveren naar de tweede klasse. De onderste zes ploegen gaan spelen in vier klassen met negen teams. Daarvan gaan de onderste vier degraderen naar de vierde klasse.

Snap je het nog niet? Geen nood, er is een kleine studie voor nodig. Maar je hebt nog vijf maanden de tijd om erachter te komen. Iedere week komt er met het vormen van de stand meer duidelijkheid. Aan het einde van deze maand worden de bekerlotingen bekendgemaakt.

Meer berichten