Foto:

Badmintontalent gaat naar Papendal

Badmintonspeler Meike Versteeg

Roberto Cancian

Als klein meisje raakte ze bekend met de sport op het moment dat BC Castellum, de plaatselijke badmintonclub, bij haar basisschool langs kwam voor het geven van een clinic. Inmiddels behoort de 17-jarige Meike Versteeg tot de beste badmintonspeelsters van Nederland. Begin augustus van dit jaar is ze toe aan de volgende stap.

De Meern - "Dan heb ik een kamer op Papendal, kan ik daar studeren zodat ik nog meer kan trainen", vertelt Meike Versteeg. Versteeg werd begin juni van dit jaar Nederlands Jeugdkampioen in de damesdubbel en bereikte in het singletoernooi de finale die ze echter niet wist te winnen. Toch kijkt de inwoonster van De Meern tevreden terug op de afgelopen periode mede doordat ze ook haar HAVO opleiding op het Amadeus Lyceum afrondde. "Afgelopen jaar stond het afstuderen voorop, nu gaat de focus nog meer richting de sport."

Papendal

Meike Versteeg steeg op de Nationale ranglijst bij de senioren alsnog van de twintigste naar de zesde plek. Het grote doel is om die nummer één positie te hebben. 'Ik wil de beste worden van Nederland', zei ze al eens. Die laatste stap wil ze zetten op Papendal, het Olympisch Trainings Centrum. "Ik ga de opleiding Fysiotherapie volgen aan de HAN en dat is op hetzelfde terrein waar ik dan twee keer per dag kan trainen. Ideaal omdat ik dan geen reistijd meer heb en meer rust kan pakken tussen zowel de baan-, kracht- en fysieke trainingen."

Topsportklas

In het weekend gaat ze naar huis zodat ze gewoon bij haar club BC Amersfoort kan blijven spelen. "Ik kom nu in een topsportklas waar alles is gericht op de sport. Dat is ook wat ik wil. Ik mag nog twee jaar bij de junioren spelen, het is zaak om de komende tijd vooral veel ervaring op te blijven doen. Dat ik met mijn club BC Amersfoort in de Eredivisie speel, is daarom allen maar goed", kijkt ze al vooruit. Ze heeft er zin in maar de start van de competitie laat nog even op zich wachten.

Werelkampioenschap

"In september start de competitie maar ik hoop ook in november naar het wereldkampioenschap voor junioren in Canada te gaan. Ik heb de laatste tijd al drie keer in de week meegetraind met de Nationale selectie dus ik hoop dat ik er bij zit." Dat is net zo met de Internationale toernooien. "Afgelopen jaar heb ik me daar minder op gefocust in verband met mijn school, maar dit jaar wil ook die wedstrijden spelen. Net als een EK of WK, train je daarvoor. Dat is toch supervet om mee te maken."

Ik heb alles over voor de sport en wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen

Snelle sport

Ondanks haar jeugdige leeftijd weet ze wat ze wil en ook wat ze er voor moet laten. "De komende periode is om vakantie te vieren en om met vriendinnen af te spreken, vanaf begin augustus wil ik er op Papendal vol voor gaan. Ik heb alles over voor de sport en wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Badminton is een hele snelle sport. Een sport waar ik al mijn energie in kwijt kan. Ik ben een speelster die graag werkt vanuit het achterveld en weet waar ik naar toe werk. De beste van Nederland worden maar tot de Europese top behoren en naar de Olympische Spelen gaan, is ook een doel."

Meer berichten