RAUM is een openbaar expositieplein op het Berlijnplein in Leidsche Rijn.
RAUM is een openbaar expositieplein op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. (Foto: )

'Ik combineer me de malle'

Hans Peter van Rietschoten

Hoofd marketing bij RAUM

De nog net twintiger Lars Terhorst is als geen ander gewend een creatief marketingbeleid te voeren naar geheel eigen inzicht, hetgeen veel verder gaat dan alleen het promoten van RAUM. '"Het is een nieuwe plek in Leidsche Rijn, waar door gebruik van kunst & design samen de toekomst van de stad wordt gemaakt en bevraagd", aldus Lars.

Leidsche Rijn - Sinds een klein jaar is hij werkzaam als 'hoofd marketing' bij RAUM. Eerder verdiende Lars al zijn sporen met het verzorgen van de marketing van het prestigieuze festival 'Into The Great Wide Open' op waddeneiland Vlieland. Hoewel hij werd geboren in het oosten van het land heeft Lars Utrecht als woonplaats gekozen; de stad waar hij zes jaar geleden afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten. Inmiddels heeft hij een behoorlijke staat van dienst en is er alom bekend dat hij altijd bereid is om zijn opgedane kennis te delen. Hij is bij uitstek een schoolvoorbeeld van een organisator die juist organisatie-overschrijdend overleg toejuicht. Niet voor niets werd Lars onderscheiden met de prestigieuze vakprijs door Vereniging Nederlandse Poppodia & Festivals. Dit jaar kreeg hij het zogenaamde 'IJzeren Podiumdier' voor beste Marketeer. Lars sleepte de nominatie in de wacht voor zijn werk bij poppodium EKKO, hetgeen hij nog steeds weet te combineren met zijn werk voor RAUM. "Ik werk nog steeds bij EKKO; ik combineer me de malle", vertelt hij breeduit lachend.

RAUM, de maakplaats op het Berlijnplein, is de plek waar kunstenaars kunst maken en hun onderkomen hebben. Deze kunstenaars, ieder met zijn of haar eigen discipline, werken op het Berlijnplein en wonen er zo nu en dan in de 'tiny houses'. Deze tekenen zich af tegen de achtergrond van aan de ene kant het markante Cinemec gebouw en aan de andere kant de skyline die wordt bepaald door Leidsche Rijn Centrum, het busstation met de bijzondere overkapping en station Leidsche Rijn. Met Lars heeft RAUM nog een onbetwiste maker aan boord genomen. Met zijn visie en vakbekwaamheden weet hij te organiseren, te inspireren en te enthousiasmeren. Lars weet hoe hij RAUM 'aan de man en de vrouw' moet brengen en doet dat met overtuiging. Mede door zijn toedoen zal op 1 september het horecapaviljoen kunnen worden geopend op het Berlijnplein. Het daaraan grenzende badhuis in Romeinse stijl is inmiddels het tekentafel stadium voorbij en de bouw ervan is al in voorbereiding. Lars is van het type 'veelzijdige duizendpoot' die naar iedereen binnen de organisatie hoopt, en hijzelf niet in het minst, voorlopig nog voldoende uitdaging ziet om RAUM in de toekomst nog meer op de kaart te zetten.
WWW.REGIOLEIDSCHERIJN.NL
Op www.regioleidscherijn.nl vind je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern.Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten