Tom de Vries in actie op het veld.
Tom de Vries in actie op het veld. (Foto: Roberto Cancian)

DESTO jaagt opnieuw naar promotie

Roberto Cancian

Tom de Vries kijkt uit naar seizoen

Zes jaar terug sloot hij weer aan bij DESTO in Vleuten nadat hij de jaren daarvoor, met al eerder een periode tussendoor bij DESTO, actief was geweest voor vv Maarssen. Tom de Vries degradeerde in het eerste seizoen na zijn terugkeer met het eerste elftal naar de derde klasse. "Al vijf seizoenen wordt er jacht gemaakt op een terugkeer naar de tweede klasse en afgelopen seizoen waren we er zo dicht bij. Dan moet het komend seizoen maar gebeuren", kijkt hij al vooruit.

Vleuten - De wedstrijd tegen de profs van FC Utrecht heeft hij al even achter de rug, de 0-14 nederlaag doet nog pijn, toch kijkt de 26-jarige Tom de Vries alweer reikhalzend uit naar de nieuwe competitie. "Voor het oefenduel met FC Utrecht hebben wij vier weken doorgetraind, het is uiteindelijk niet geworden wat wij ervan hadden verwacht", zegt de accountmanager buitendienst. De Vries begon op zesjarige leeftijd bij vv Maarssen, de plaats waar hij ook opgroeide. DESTO, de club waar zijn vader en opa ook speelden en waar zijn oom Evert in het bestuur zit, trok hem toch richting Sportpark De Vryheit. "Na een proefwedstrijd waren ze weg van mij en de laatste jaren heb ik eigenlijk steeds gespeeld. Dat het afgelopen seizoen niet lukte om eindelijk die terugkeer naar de tweede klasse te bewerkstelligen, is echt balen."

Toch was linksbuiten Tom de Vries een uur lang de held in de nacompetitiewedstrijd tegen Bussum. DESTO, dat keurig als derde was geëindigd in de competitie en zodoende de nacompetitie had bereikt, moest als eerste met Bussum afrekenen om eventueel die stap omhoog te zetten. "Wij kwamen al snel met tien man te staan na een snelle rode kaart, toch stonden wij bij de rust met 2-0 voor door twee treffers van mij. Ik heb twee jaar in het leger gezeten en heb daar geleerd dat het soms zaak is de knop om te zetten en gewoon er vol voor te gaan. Het was loeren voor de goal en wanneer je dan met 2-0 voor komt, dan weet je dat je het goed doet."
Na een uur spelen kreeg zijn ploeg het echter lastig en kwam Bussum terug in de wedstrijd om uiteindelijk de wedstrijd met 2-3 te winnen waardoor het promotiesprookje voor DESTO over was. "Toch zonde want daar speel je het hele seizoen voor. Wanneer je dan ziet hoe makkelijk en hoe snel een rode kaart wordt gegeven", zucht hij. "Begin augustus gaan we weer van start en de selectie is versterkt. Dat betekent dat we allemaal weer voor ons plekkie moeten vechten maar ook dat we weer mee gaan doen om de bovenste plekken."

Het voetbal loopt als een rode draad door het leven van De Vries, die afgelopen seizoenen ook als jeugdtrainer actief was. "Ik met mijn papieren TC3 maar doe als trainer even een stapje terug. Mijn vader, die altijd aanwezig is bij de wedstrijden, is al zeven jaar hartpatiënt en heeft een hersenbloeding gehad. Ik wil meer tijd bij hem doorbrengen, dat trainerschap komt wel."

Meer berichten