Na de uitverkochte editie van 2017 keert Beat the Wall, de langste crossfit-stormbaan van Europa, deze zomer terug in The Wall Utrecht.
Na de uitverkochte editie van 2017 keert Beat the Wall, de langste crossfit-stormbaan van Europa, deze zomer terug in The Wall Utrecht. (Foto: )

Langste crossfit-stormbaan naar Utrecht

Bewerkt door de redactie

Beat the Wall naar extremer niveau

Langer, zwaarder en heftiger: na de uitverkochte editie van 2017 keert Beat the Wall deze zomer terug in The Wall Utrecht. Dit keer is de stormbaan maar liefst twintig meter langer, meer dan vierhonderd meter in totaal.

UTRECHT - Van 4 tot en met 12 augustus staat op het dak van het rode koop- en belevingscentrum aan de A2 een van de langste opblaasbare stormbanen van Europa. Met nóg meer hindernissen dan afgelopen jaar verleidt de stormbaan bezoekers dit jaar tot het uiterste te gaan.

Opblaasbaar survivalparcours

"Het wordt langer, zwaarder en heftiger. We zijn er trots op dat we ook dit jaar weer gastheer kunnen zijn van een van de grootste stormbaanevenementen van Europa", zegt Barbara Ploeger van Propertize, eigenaar van The Wall Utrecht. Met een lengte van meer dan vierhonderd meter is de baan ruim twintig meter langer dan afgelopen jaar. Ook telt het opblaasbare survivalparcours meer en moeilijkere hindernissen. "De moeilijkheidsgraad is verhoogd. Beat the Wall is nu dé plek voor iedereen die zichzelf deze zomer wil uitdagen en wil zien wat hij fysiek in zijn mars heeft", licht Ploeger toe.

"Met deze extra uitdagende editie springen we in op de huidige crossfit-trend, voor mensen die lichamelijke uitdagingen niet uit de weg gaan", aldus Ploeger. "Je kunt Beat the Wall zien als een Mud Masters zonder modder." Vorig jaar waagden ruim 14.000 deelnemers zich op de stormbaan. In totaal kwamen 24.000 bezoekers naar het evenement. "We verwachten ook dit jaar weer enorm veel aanmeldingen", aldus Ploeger.

Vermaak voor de kleintjes

Deelnemers moeten allerhande hindernissen trotseren, variërend van een klimhelling en een doolhof, tot lange glijbanen en een groot valkussen. Voor de stormbaanlopers met iets minder kracht is het mogelijk een onoverkomelijke hindernis over te slaan en verder te gaan naar de volgende. Kleintjes onder de minimumlengte van 1.40 meter kunnen zich vermaken in Play-in, het 5800 vierkante meter grote speelcentrum voor de hele familie dat eerder dit jaar zijn deuren opende in The Wall.

Vertier naast de baan

Ook voor wie zich niet als dare devil op de baan wil wagen is er voldoende vertier. Zo komt naast de stormbaan een foodplein waar diverse foodtrucks zorgen voor verfrissende drankjes en culinaire hapjes. Om echt te ontspannen kan worden uitgerust in de relax area met hangmatten. Ook hebben veel winkeliers leuke acties en aanbiedingen tijdens het evenement.

Informatie

Beat the Wall is van 4 tot en met 12 augustus dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Over The Wall

The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste en meest markante gebouwen van Nederland.

Meer berichten