Rogier Baert: “Iedereen mag plukken en meenemen, zolang het maar een beetje binnen proportie blijft.” Foto: Gemeente Utrecht
Rogier Baert: “Iedereen mag plukken en meenemen, zolang het maar een beetje binnen proportie blijft.” Foto: Gemeente Utrecht (Foto: Gemeente Utrecht)

'Het is een investering voor de toekomst'

In Vleuten-De Meern zijn veel ideeën en wensen die mogelijk zijn gemaakt door het Initiatievenfonds. Elk idee of wens kent zijn eigen verhaal. Zo heeft initiatiefnemer Rogier Baert een buurtmoestuin in Vleuterweide mogelijk gemaakt.

Vleuten - De nieuwe moestuin aan de Cantharellaan in Vleuten is niet alleen voor bewoners om groenten en kruiden te verbouwen, het is ook een ontmoetingsplek. Initiatiefnemer Rogier Baert ziet de buurtmoestuin als een investering voor de toekomst: "Zo blijven mensen niet achter hun schutting zitten." De buurtmoestuin ligt naast het spoor, vlakbij station Vleuten. Toen Rogier Baert met zijn gezin van Lombok naar Vleuten verhuisde, zag hij gelijk de kansen van het toen nog braakliggende terrein. Hij informeerde bij de gemeente en kwam erachter dat ze van plan waren om daar struiken aan te planten. Rogier: "Dat vond ik een weinig creatief idee. Het leek me beter om iets te doen om de buurt op te leuken, om iets te creëren waar we samenkomen. Iedereen mag plukken en meenemen, zolang het maar een beetje binnen proportie blijft."

Meer informatie over het initiatievenfonds: www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/participatie/initiatievenfonds.

Meer berichten