Foto: Jaap Reedijk
Foto: Jaap Reedijk (Foto: Jaap Reedijk)

Ik doe niet alles alleen..

Castellumverhalen

Jan Rot en de Jan Rotband

Jan Rot is dit seizoen maar liefst twee keer bij Podium Hoge Woerd te zien met de Jan Rotband. Hij vertelt over zijn werkwijze:

De Meern - "Ik ben mijn eigen manager, producent en platenbaas. Al een jaar of veertien. Dat werkt goed. De producent verzint nooit iets waar de artiest eigenlijk niet achter staat, en de artiest maakt geen dingen waar de producent niets mee kan. Op mijn visitekaartje staat directeur (tevens jongste bediende). En daar is geen woord aan gelogen. Want ik ben ook de ontwerper van hoezen, posters en drukwerk. Schrijf mijn eigen promopraatjes, voer zelf de onderhandeling met een fotograaf – als ik al geen selfie gebruik– mail zelf het ontwerp naar de drukker, neem zelf het pakket van de post aan en verdeel en stuur het drukwerk ook weer zelf naar de theaters."

"Het grote voordeel van álles zelf doen is dat je onmiddellijk weet bij wie je moet zijn als er iets fout gaat. Zo kwam er net een mailtje binnen of ik nog aan mijn stukje voor het Castellum heb gedacht. Nou, dan hoeft er niet eerst een meisje van de promotie meneer de artiest te benaderen, nee, hoor, dan begin ik meteen te tikken.En voor ik verder ga, zeg ik maar meteen: ik doe niet álles alleen. Niet dit seizoen tenminste."

"Want waar ik de laatste jaren vooral solo optrad (en ook nog eens zelf reed, het decor opbouwde en afbrak) ben ik dit seizoen op tour met de Jan Rotband, drie jonge honden met wie ik ook de laatste twee albums heb gemaakt. En we spelen Het Beste van wat ik de afgelopen 40 jaar heb gemaakt. (Of zoals we thuis zeggen: 'Het Beste van Jan Rot? Dat moet wel heel goed zijn!'). Niet alleen staan we zaterdag 10 november in Podium Hoge Woerd, zaterdagmiddag 15 september doen we al een uur voorpret op het buitenpodium. En daar hebben we jullie voor nodig. Want zonder publiek staan we pas echt alleen. Dan kan er helemaal niks!"

"Tot dan! Jan."

Tot Castellum!

Meer berichten