Tijdens de wandeling wordt er veel verteld over de wijngeschiedenis vanutrecht.
Tijdens de wandeling wordt er veel verteld over de wijngeschiedenis vanutrecht. (Foto: Gilde Utrecht)

De wijngeschiedenis van Utrecht

Wandel op woensdagavond 12 september, vanaf 19.30 uur, neemt rondleider Gerrit Huisman je mee langs de onbekende wijngeschiedenis van de stad Utrecht. Tijdens de wandeling proef je de wijnen die ooit rijkelijk langs de grachten vloeiden.

Regio - Dat Utrecht ook een heuse wijngeschiedenis heeft is niet zo bekend. Toch vloeide 'het kostelijk vocht' al eeuwen door Utrechtse kelen en werd de wijn gul geschonken. Hoor over de wijngebruiken van de Heren van de Kerk, verbaas u over de logistieke wonderen om wijn de stad in te krijgen, huiver bij een wijnmoord en leer hoe wijn van elitedrank tot een algemeen slokje werd.

Onderweg wordt er afgedwaald naar de kelders van het oudste wijnhuis van de stad voor koninklijke verhalen en om te proeven!. Deze unieke wijnwandeling wordt op een andere verrassende plek afgesloten met een wijnproeverij. Gilde Utrecht vraagt voor deze proeverijen een toeslag van € 10.

Aanmelden

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandeling aanmelden op werkdagen van 14-16 uur bij Gilde Utrecht, Lange Smeestraat 7, 030 234 32 52 of via e-mail post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer) of via de website www.gildeutrecht.nl. Kosten: €16,- en U-pashouders €13,-.

Meer berichten