Foto: Peter Le Nobel

VV De Meern en Desto gaan aan de bak

Regio – UVV en PVCV zijn dan weliswaar begonnen, deze week zijn ook VV De Meern (za) en Desto aan de beurt. VV De Meern speelt op de dinsdagavond om 19.30 uur in Vianen tegen Brederodes. Desto start op dezelfde avond om half acht thuis tegen Vianen.

VV De Meern (za) - De Merenezen van trainer Richard Beekink spelen in een bekerpoule met Brederodes, Fc Breukelen en Elinkwijk. Dat is geen gemakkelijke opgave. Aangezien er maar een ploeg doorgaat is de kans op de volgende ronde niet groot. Omdat Elinkwijk afgelopen week won bij FC Breukelen lijken de Utrechters de grote favoriet te zijn in deze poule. Deze week dus de uitwedstrijd bij Brederodes, maar komende zaterdag wacht in De Meern het duel met FC Breukelen. Met een dubbele zege kunnen de Merenezen toewerken naar een finale tegen Elinkwijk op 15 september in Zuilen.

Desto - Focus'07 opende het bekerbal met een zege in de derby van Culemborg tegen Vriendenschaar, dat inmiddels ook op zaterdag balt. Focus'07 won met 1-2. Desto start met de thuiswedstrijden tegen Vianen en mag aanstaande zaterdag naar Focus'07. Dat lijkt meteen de beslissingswedstrijd in welke ploeg er mag doorbekeren. Op 15 september sluit het desto van trainer Henri Berghoef af met de thuiswedstrijd om 14.30 uur. Alle weekendwedstrijden van Desto worden om half drie gespeeld.

PVCV - De Vleutenaren van John van den Brink spelen zaterdag om 17.00 uur thuis tegen VV Montfoort. Toen het verschil in aantal klassen nog groter was heeft PVCV de Orange Machine verrast in de bekercompetitie. Bij een zege is nog geen enkele ploeg zeker, maar de winnaar van het duel van aanstaande zaterdag kan wel eens doorgaan in de bekerstrijd. PVCV heeft de ploeg ervoor met een snelle voorhoede. Vv Montfoort won het eerste duel tegen RVC'33 met 3-0. De ploeg uit Reeuwijk lijkt daarmee een figurantenrol te hebben in deze poule.

UVV - De ploeg van Dijksterhuis heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt om door te kunnen gaan in de bekerstrijd. NFC en Nautilus die komende zondag tegen elkaar spelen zijn buurmannen, maar Vreeswijk lijkt het grootste obstakel. Komende zondag wacht UVV het belangrijke thuisduel tegen Vreeswijk om 14.00 uur. Bij een nederlaag is het bekeravontuur weer voorbij, maar bij een zege doet UVV weer nadrukkelijk mee. Dan kan het in de laatste wedstrijd in Amstelveen aankomen op doelsaldo, omdat Nautilus als vijfdeklasser de zwakke broeder is.

VV De Meern (zo) - Omdat tegenstander SV Meerssen het honderdjarig bestaan vierde was er in Limburg een feestweekeinde. Daardoor is de wedstrijd tegen VV De Meern verplaatst naar zondag 11 november. VV De Meern heeft een fraaie oefenserie neergezet. Na de 2-1 nederlaag bij Spakenburg bleef de ploeg van trainer Joël Titaley ongeslagen in de duels daarna tegen Swift, Legmeervogels, CSW, Sportlust'46, Capelle en Argon. De kersverse hoofdklasser start nu komende zondag om 14.00 uur met het competitieduel thuis tegen VC Vlissingen dat het eerste thuisduel met 2-1 verloor van Groene Ster.

Meer berichten