In district 1 zijn de bekerwedstrijden weer van start gegaan. Foto: Leon Bal
In district 1 zijn de bekerwedstrijden weer van start gegaan. Foto: Leon Bal (Foto: Leon Bal)

PVCV maakt goede start in de bekerwedstrijden voetbal

Regio - Afgelopen weekeinde zijn in district west 1 de bekerwedstrijden weer van start gegaan. De ploegen die we kennen en volgen zijn ingedeeld in verschillende poules. Afgelopen zaterdag beet PVCV het spits af voor deze regio. De Vleutenaren wonnen met 2-4 bij Benschop. UVV mocht een dag later de wei in. De ploeg van trainer Renato Dijksterhuis verloor met 4-3 in Amstelveen bij NFC, maar daar was zeker kans op meer.

Door Leon Bal

Benschop – PVCV 2-4 - Het was een prachtige nazomerdag in Benschop. De zon scheen, maar slechts weinigen hadden de weg naar het Sportpark VV Benschop gevonden. De nieuwe trainer van PVCV John van den Brink was deze wedstrijd absent. De ervaren Gerard van Rooijen nam voor hem waar. Vooraf op papier een wedstrijd tussen twee tweedeklassers. Benschop net gepromoveerd uit de derde klasse van Desto. Een ploeg die bekend staat in de regio vanwege de fraaie omschakeling. De blauw/witten hadden in de voorbereiding met 3-1 gewonnen van NITA en vorige week bleek Geinoord Nieuwegein met 3-4 te sterk. PVCV bleef onder leiding van de vorige trainer Ton Delfgou ternauwernood in de tweede klasse door een fraaie serie wedstrijden in een spannende nacompetitie. Benschop was de favoriet in deze wedstrijd en dat leek de ploeg zelf ook te vinden. Redelijk ongewoon speelde de thuisploeg vanaf het begin met veel mensen voor de bal. PVCV strafte dat af. Dennis Boeijen maakte er na twaalf minuten 0-1 van na een fraaie steekpass van Max Raijmakers. Benschop wilde aandringen maar zag PVCV via Bas Jansen uitlopen naar 0-2. De nieuwe aanvoerder Dennis Boeijen was verantwoordelijk voor de 0-3. Met deze stand leek er te worden gerust, maar Benschop kopte na een vrije bal toch nog de 1-3 binnen. Dat zorgde ervoor dat beide ploegen net even met een ander gevoel de rust in gingen. Benschop leek te geloven dat er nog wat te halen viel. PVCV bleek ook kwetsbaar in de lucht bij de vrijeschoppen en cornerballen. In de tweede helft liep PVCV gewillig terug en loerde na tien minuten op de counter. De 1-4-3-3 bleef redelijk lang intact, dat zorgde ervoor dat Benschop niet ongelimiteerd spelers mee naar voren kon sturen. Twintig minuten voor tijd besliste Bas Jansen met een fraaie boogbal vanaf 30 meter de wedstrijd. Invaller Jonathan Antonio maakte er nog met 2-4 van, maar de zege van PVCV kwam niet meer in gevaar. PVCV zette een fraaie stap in de richting van de volgende bekerronde. Komende zaterdag speelt PVCV thuis tegen VV Montfoort om 17.00 uur.

NFC – UVV 4-3

Promovendus UVV mocht naar Amstelveen voor de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser NFC. Bij UVV kan trainer Renato Dijksterhuis op dit moment in het seizoen beschikken over 31 spelers voor twee teams. "Ruim genoeg zou je zeggen. Maar het zijn ook allemaal redelijk gelijkwaardige spelers. Mogelijk een enkele uitzondering, er moeten op ene gegeven moment wel keuzes gemaakt worden", aldus Dijksterhuis. In de wedstrijd bij Nieuwer-Amstelsche Football Club begon UVV niet goed. Na een 2-0 achterstand krabbelde de Utrechtse formatie weer overeind. Roderick van Duinen, nieuw bij UVV en afkomstig van Geinoord Nieuwegein maakte er 2-1 van. Via een strafschop van Roderick van Duinen werd het zelfs 2-2. Tycho peters zette UVV op voorsprong. "Dan hink je even op twee gedachten. Inzakken en ze mogen laten zien of ze er doorheen komen. Of je gaat lekker verder met de 1-op-1 die je in de rust hebt ingezet. We hebben nu voor het laatste gekozen en de kans op 4-2 hebben we zeker gehad", aldus de oefenmeester. Toch kwam NFC mede door twee foutjes van doelman Stefan Kraan op een 4-3 voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Een valse start in de bekercompetitie. Niet erg, maar ook Dijksterhuis wil graag iedere wedstrijd winnen. "Inderdaad daarom wel een zure zondag zo", besluit Dijksterhuis.

Meer berichten