Foto:

Zilveren jubileum voor kindertehuis Aktie voor Aktie

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Aktie voor Aktie uit Vleuten-De Meern een kindertehuis liet bouwen in het stadje Igaçi, in Noordoost Brazilië. In dit gebied leeft 66% van de bevolking onder armoedige omstandigheden (cijfer van april 2018).

Vleuten-De Meern - Dit houdt in dat het gezinsinkomen beneden een half minimumloon blijft. In dit kindertehuis worden een honderdtal van de armste kinderen overdag opgevangen. Ze krijgen te eten, krijgen bijles en ze worden geholpen om zich te ontworstelen aan de uitzichtloze situatie thuis. De ouders zijn meestal analfabeet en door hun levensomstandigheden niet in staat om hun kinderen goed op te voeden.

Hoewel de Braziliaanse regering enkele jaren geleden onder president Lula stappen gezet heeft om de armen beter te huisvesten, wonen nog steeds tientallen gezinnen in Igaçi in huisjes gebouwd van takken aangesmeerd met modder. Sinds een paar jaar krijgen de gezinnen een kleine kinderbijslag als ze de kinderen naar school sturen. Veel gezinnen hielden de kinderen thuis omdat ze geen fatsoenlijke kleiding hebben voor de kinderen. Helaas heeft de huidige regering nauwelijks belangstelling voor de noden van de armen.

De huidige regering heeft nauwelijks belangstelling voor de armen

25 vrouwen, die in hun jeugd jarenlang in dit kindertehuis zijn opgevangen, organiseerden zelf een receptie om daarmee hun dank te laten zien. Tijdens de speeches hielden velen het niet droog. Ze zijn zich zeer bewust van het feit dat ze zich alleen met de hulp van het kindertehuis hebben kunnen ontwikkelen. Zij hebben werk en hebben de armoede achter zich gelaten. Voor Aktie voor Aktie een bewijs dat ze op de goede weg is met de opening van een nieuw opvanghuis in Pão de Açúcar. Iedereen, die dit project gesteund heeft en nu benieuwd is naar de situatie van zijn of haar adoptiekind, kan een mail sturen naarkoos@demare.eu. Liefst met vermelding van de naam van het kind.

Meer berichten