Tijdens het Uitfeest is er weer van alles te beleven. Foto: Podium Hoge Woerd.
Tijdens het Uitfeest is er weer van alles te beleven. Foto: Podium Hoge Woerd. (Foto: Podium Hoge Woerd)

Uitfeest start culturele seizoen

Podium Hoge Woerd

Het is dubbel feest in Castellum Hoge Woerd op zaterdag 15 september! Het culturele seizoen wordt afgetrapt tijdens het Uitfeest én het is de 20ste verjaardag van Leidsche Rijn. Daarom trakteert Castellum op theater, workshops, rondleidingen, circus en muziek.

Castellum Hoge Woerd maakt pas 3 jaar deel uit van Leidsche Rijn, maar al vele buren weten ons te vinden. Voor een museumbezoek, een bezoekje aan de tuinen en dieren van Steede Hoge Woerd een lekkere pizza in het CastellumCafé, of een voorstelling in Podium Hoge Woerd. Deze bijzondere verjaardag van Leidsche Rijn vieren we graag tijdens het Uitfeest.

In het bruisende programma met als thema 'Nieuwe Buren' ontdek en ontmoet je vele (en verre) buren. Luister naar lokale orkesten als De Bazuin en Harmonieorkest Vleuten, zing mee met het Leidsche Rijn lied van Het Leidsche Rijn Koor, ontdek Carmen van Muziek in de Meern of kom chillen bij de DJ's en bands in de HANGOUT <19 van Cultuur19.

Ontmoet vele lokale culturele organisaties. Zo presenteert de Vrijstaat hun nieuwste kunstwerkplaats LATER WORD IK EEN SKELET (6+) tijdens een workshop. Ontdek de installatie Ourspace van RAUM of bekijk de wereld om je heen met andere ogen in SPOOR van Firma Kluit in samenwerking met Cultuur19. Maak alvast je lampion voor Sint Maarten bij de Sharing Arts Society, of deel je natuurverhalen in het Natuurlijk Verhalencafé van Utrecht Natuurlijk. Neem een duik in de geschiedenis van Leidsche Rijn. De Historische Vereniging VDMHLR vertoont Oude Filmbeelden van De Meern. Of ontdek de omgeving per Romeinse reiswagen of tijdens een rondleiding over de omwalling. Laat ten slotte het circusdier in je los. Dat kan onder andere door je circustalenten te ontwikkelen bij Circus Hannes, of waag een poging bij het midgetsjoelen.

Meer berichten