UVV krijgt flink pak op de broek

Bekervoetbal

Door Leon Bal

REGIO – UVV is er niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd in de beker te winnen. Na een zeer snelle voorsprong liep Vreeswijk in de tweede helft weg naar een 6-2 zege. Een stevige nederlaag. Desto was goed gestart maar afgelopen zaterdag bleek Focus'07 met 3-0 te sterk. VV De Meern staat met twee gelijke spelen met 2-2 eigenlijk nog met lege handen. PVCV heeft uitstekend partij gegeven aan eersteklasser VV Montfoort maar verloor op eigen veld afgelopen zaterdag met 0-1.

UVV – Vreeswijk 2-6

De ploeg van trainer Renato Dijksterhuis stond na een minuut spelen al met 1-0 voor dankzij een goal van Loukili. Vreeswijk liet er geen gras over groeien op het sportpark van UVV. Een paar minuten later was het weer gelijk. Er was nog geen kwartier gespeeld en het was alweer 1-2. In het restant van de eerste helft was Vreeswijk de ploeg met de meeste dreiging en creativiteit. Maar er werd niet meer gescoord. In het tweede bedrijf bleek UVV ook nog een ander vaatje te hebben. Loukili maakte er nog 2-2 van. Daarna was het vooral Vreeswijk was de wedstrijd dicteerde. De bezoekers kwamen via vier doelpunten op een verdiende 6-2 overwinning. "Sommige spelers hebben het wat te gemakkelijk opgenomen. Dan ben je in het veld net te lief of net te laat. Van jonge spelers kan ik dat begrijpen, die moeten nog leren. Maar de meer ervaren spelers kan ik in deze wedstrijd wel meer verwachten vind ik", aldus Dijksterhuis. Er is geen kans meer op een tweede ronde. UVV is uitgeschakeld. "Dat maakt mij niets uit. Over twee weken begint de competitie en dan moeten wij er staan. Ik moet binnenkort keuzes gaan maken wie er gaan spelen en wie niet. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten", besluit Dijksterhuis.

PVCV – Montfoort 0-1

De Vleutenaren van trainer John van den Brink spelden een prima wedstrijd. De buurman uit Montfoort kon maar weinig indruk maken. Dat kan zijn omdat het nog vroeg in het seizoen is, maar het kan ook door een uitstekende spel van PVCV zijn gekomen. De thuisploeg heeft kansen gehad op meer. Er waren kansen voor Dion van der Gun, Dennis Boeijen, Max Raaymakers en Bas Jansen in deze wedstrijd. Montfoort maakte er in de 39e minuut 1-0 van. Ook daarna had PVCV mogelijkheden om terug te keren in de wedstrijd. "Achteraf heb ik met de staf complimenten gemaakt aan het team. We zijn trots op de mannen. We hebben nog alle kans om door te gaan. Twee ploegen gaan door naar de volgende ronde en we staan er goed voor. We hebben zondag thuis tegen RVC'33 genoeg aan een gelijkspel, maar we weten voor de wedstrijd wat we moeten doen", aldus Van den Brink. Het duel van de concurrenten VV Montfoort en Benschop wordt al op de zaterdag gespeeld.

Focus'07 – Desto 3-0

Na de 7-1 zege op de dinsdag thuis tegen Vianen was er afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Culemborg. Nu zal de wedstrijd komende zaterdag tussen Desto en Vriendenschaar de beslisisng brengen welke ploeg er naast Focus'07 meegaat naar de tweede bekerronde.

VV De Meern – FC Breukelen 2-2

VV De Meern heeft na de wedstrijd op de dinsdag tegen Brederodes in Vianen voor de tweede keer in een week tijd gelijkgespeeld met 2-2. Ook FC Breukelen kon niet winnen van de Merenezen. Komende zaterdag is de wedstrijd om 17.00 uur in Utrecht tegen tweedeklasser Elinkwijk dat al een ronde verder is na twee overwinningen.

VV De Meern – VC Vlissingen 0-3

De Merenezen van trainer Joël Titaley speelde op de zondag de eerste competitiewedstrijd na de terugkeer naar de hoofdklasse. De tegenstander van VC Vlissingen die er al een wedstrijd op had zitten. Na een uitstekende voorbereiding speelde de Merenezen een prima eerste helft. "We hadden het meeste balbezit en we hadden de meeste kansen, maar VC Vlissingen was meer efficiënt", aldus Titaley. De Zeeuwen hadden maar twee kansen nodig om met 2-0 te kunnen gaan rusten. In de tweede helft wilde VV De Meern wel, maar het lukte niet. Er werd slordig gespeeld of spelers begrepen elkaar bedoelingen niet. Hoe dan ook, de bezoekers kregen steeds meer ruimte en starten dat in de laatste minuut af. De 3-0 was daarmee wellicht enigszins geflatteerd. "We weten dat we aan het bouwen zijn met een nieuwe ploeg. In de voorbereiding hebben we niet vaak achter gestaan. We hadden verwacht dat we dat in de eerste wedstrijd konden doortrekken", besluit Titaley.

Meer berichten