Expositie Vrij Rollen

Op 3 oktober 2018 om 19.30 zal wethouder Maarten van Ooijen in de CultuurCampus Vleuterweide, Burchtpoort 5, Vleuterweide de uitslag bekend maken van de fotowedstrijd Vrij Rollen in Leidsche Rijn. Tevens zal hij dan de foto-expositie openen.

Regio - De fotowedstrijd is georganiseerd in het kader van 20 Jaar Leidsche Rijn door een drietal inwoners van de wijk. Aan de inwoners van Leidsche Rijn werd gevraagd situaties van goede of slechte toegankelijkheid in de stad te fotograferen en deze foto in te zenden. De oproep heeft ruim 100 foto's opgeleverd. Een deskundige jury, bestaande uit Marieke Dubbelman (columniste AD/UN), Rosanna Del Negro (kunstenares) en Johan de Boer (voorzitter Vrienden van het Maximapark) heeft de winnende foto geselecteerd. Deze zal met een aantrekkelijke prijs worden beloond. De wedstrijd en de expositie zijn mede mogelijk gemaakt door steun van het Utrechtse Initiatievenfonds Vleuten/De Meern en een viertal bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van Leidsche Rijn.

Na de expositie in de CultuurCampus Vleuterweide (met dank aan Curltuur19) zullen de foto's op diverse locaties in Utrecht worden geëxposeerd. Ter afsluiting van de expositie zullen ze in de Week van de Toegankelijkheid, oktober 2019, te zien zijn in het Stadskantoor van Utrecht. Daarna worden de foto's van de bebouwde omgeving aan de gemeente ter beschikking gesteld, zodat de desbetreffende gemeentelijke diensten er actie op kunnen ondernemen om de toegankelijkheid van Utrecht verder te verbeteren.

Bij de prijsuitreiking en de opening is iedereen van harte welkom die zich bij het thema van de wedstrijd en bij de expositie betrokken voelt.

De organisatoren van Vrij Rollen in Leidsche Rijn

Andrea Schouw-Naphegyi (VN-Ambassadeur Agenda22)

Taco Nijhoff (voorzitter bestuur Solgu)

Johan G. Hahn (fotograaf)

Meer berichten