Met zo'n mooi vuurtje wordt het vast niet koud.
Met zo'n mooi vuurtje wordt het vast niet koud. (Foto: )

Een vuurtje op het Berlijnplein

Het Vuur van Sint Maarten is een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn, vol lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een groot vuur. Dit jaar viert de Leidsche Rijn het feest voor de tweede keer, Utrecht viert het alweer voor het achtste jaar op een rij.

Leidsche Rijn - Het evenement vindt plaats op vrijdag 9 november op het Berlijnplein, aan de vooravond van de Sint Maarten Parade in de binnenstad van Utrecht. Tientallen organisaties uit Utrecht en Leidsche Rijn doen mee en leveren een bijdrage aan deze bonte stoet. Alle nieuw gemaakte lichtsculpturen uit de hele stad komen samen en zijn voor het eerst te zien op het Berlijnplein. Ieder jaar staat een van de Global Goals centraal. Dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor Iedereen, met als thema 'bruggenbouwers'.

Miniparade

Voor het eerst zal dit jaar ook een 'Miniparade' plaatsvinden in Leidsche Rijn Centrum. De optocht trekt rond 17.30 uur vanaf de Centrumboulevard via het Brusselplein naar het Berlijnplein. De route is als volgt: Centrumboulevard, via de Wenenpromenade het winkelcentrum in, via Hof van Bern naar het Brusselplein. Daar start om 18.00 uur het programma dat duurt tot ongeveer 20.30 uur. Iedereen is welkom om mee te lopen en zich uit te dorsen met lichtjes. Neem een lampion mee, doe schoenen aan met reflecterende schoenzolen of draag een kerstsnoer om je hals!

Het vuur van Sint Maarten

Om 18.00 uur wordt het grote vuur ontstoken en volgt de intocht van het verlichte Paard, de Bedelclowns, het Lichtleger en de Fanfare van het Vuur. Er zijn verhalenvertellers, jongleurs, theatermakers en optredens van de Sunshine Soldiers, de rappende politieagent Dwight van de Vijver met band en de Stokers met hun aanstekelijke polka hoempapunk. Veel van de artiesten treden beide avonden op. De kuilrede wordt dit jaar uitgesproken door Rachid Habchi. Aan het eind kun je nagenieten met DJ John Tinnic & LemonIce. De hele avond is er eten en drinken van Aleppo Kitchen. Monsterverbond zorgt voor een brandende vuursculptuur.

Data

Vrijdag 9 november begint het Vuur van Sint Maarten om 17.30 uur op het Berlijnplein in het centrum van Leidsche Rijn. Zaterdag 10 november begint de Sint Maarten Parade om 17.30 uur op het Domplein in Utrecht.

Alle info over de Parade en het Vuur van Sint Maarten is te vinden op sintmaartenparade.nl. Het Vuur van Sint Maarten is een project van Sharing Arts Society en RAUM.

Meer berichten