Foto: Marleen Stoker

Vier de 9e editie van het Streekbierfestival

Ingezonden

UTRECHT - Van 2 tot en met 4 november wordt de negende editie van het Streekbierfestival gehouden. Het festival heeft een uniek festvalterrein, namelijk de historische binnenstad van Utrecht. Daarom staan tijdens deze editie niet alleen de cafés, brouwerijen en bieren in het biermenu, maar ook leuke weetjes over de straten en pleinen die de diverse cafés met elkaar verbinden. In samenwerking met Ghosts of Utrecht en de prachtige foto's uit het Utrechts archief maak je op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de stad.

Deelnemende cafés

De cafés die deelnemen aan het Streekbierfestival zijn: 't Pandje, Tilt, de Stad, de Vrienden, Florin Utrecht, the Streetfood Club, Ubica, Hemingway, Hofman, nieuwe Dikke Dries, de Zaak, Olivier, Walden, Lebowski, 't Hoogt, Joost, Stan & co, 't Neutje, Le Journal, Gras van de Buren, Brun, JK24, Back and Fourth, Borrelbar Plank, van Velsen, het Hart, de Stadsgenoot, Luden, de Voortuin en Jozef. De cafés schenken bier van onder andere Rock city beers, de Molen, Jopen, Pontus Brewing en 't Uiltje. Ook bierbrouwerijen Maximus en de Leckere zijn vertegenwoordigd.

Het evenement

Menukaarten en plattegrond zijn te vinden in elke deelnemend café tijdens het festival en op de website www.streekbierfestival.nl. Om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden is er geen begin en/of eindpunt. Het festival is gratis toegankelijk, geen muntjes, geen bandjes en je bier in een glas. Tijdens het evenement worden proefglazen gebruikt zodat deelnemers meerdere bieren kunnen proeven.

Stomend Bierfestival

Op vrijdag 21 december 2018 vindt na een succesvolle eerste editie de tweede editie van het Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum plaats. Het Spoorwegmuseum wordt tijdens de kerstvakantie omgetoverd naar prachtige winterse sferen. Er is een echte ijsbaan, een antieke carrousel en live jazzmuziek. Tickets zijn nu al te koop vanaf 24,50 euro (Early-Bird ticket) via www.ticketkantoor.nl/shop/spoorwegmuseum.

Meer berichten