Foto:

Fondsen bundelen krachten voor de natuur

Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht houden van groen en ondersteunen natuur-initiatieven. Per 1 november slaan de fondsen de handen ineen en kunnen initiatiefnemers bij één loket van alle drie deze fondsen een bijdrage krijgen.

Regio - KIEM is bedoeld voor vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie. Een unieke samenwerking om de natuur een boost te geven. Steeds meer mensen nemen zelf het initiatief voor meer groen. Er worden moestuinen aangelegd en beheerd, wandelpaden en fietsroutes gemaakt, stukjes nieuwe natuur ingericht en dieren geholpen met nestkasten en voedzame planten.

Om die initiatieven te ondersteunen start per 1 november 2018 de natuurregeling KIEM. Binnen twee maanden wordt over de aanvragen beslist. Doel van de regeling is vrijwilligersinitiatieven voor natuur in de provincie Utrecht te ondersteunen. Zo wordt de provincie groener, de natuur diverser en worden inwoners die zich vrijwillig inzetten voor natuur in hun omgeving geholpen.

Kijk voor meer informatie over richtlijnen en criteria op www.cultuurfonds.nl/KIEM

Meer berichten