Foto:

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn

Ingezonden artikel

De tweede zondag van december is Wereldlichtjesdag, wereldwijd worden kaarsen aangestoken ter nagedachtenis van alle overleden kinderen. Dit gebeurt om 19.00 plaatselijke tijd en op deze manier is ieder verbonden met het denkbeeldige lint van licht dat de wereld rond gaat om stil te staan bij dat ene kind dat zo gemist wordt.

Leidsche Rijn - Voor iedereen die een kind wil herdenken; ouders, broer(tje)s en zus(je)s, grootouders, ooms en tantes, juf of meester, vriend of vriendin, iedereen is welkom. Hoe oud dit kind was of hoe lang geleden het overleed, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te herdenken en een kaars voor hem of haar aan te steken.

Waar en hoe laat?

Wereldlichtjesdag vindt plaats op zondag 9 december. In Leidsche Rijn wordt dit gehouden in de Bosspeeltuin bij Parkrestaurant Anafora in het Màximapark. Iedereen is vanaf 18.00 uur welkom om een kaarsje aan te steken. Waxinelichtjes zijn aanwezig, maar iedereen mag een eigen kaarsje meenemen. Om 18.40 begint de bijeenkomst.

Er is een kort, ingetogen programma met een persoonlijk verhaal, veel kaarslicht, een gedicht en muziek. Om 19.00 uur steken we een grote kaars aan en worden de namen genoemd van de kinderen die worden herdacht. Na afloop is er gelegenheid met elkaar na te praten.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website of door een mail te sturen naar aanmelden@wereldlichtjesdagleidscherijn.nl met daarin uw naam en met hoeveel personen u komt. Hier kunt u ook de naam opgeven van het kind dat u graag genoemd wil horen tijdens de herdenking. Deelname is gratis. Om Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn voor iedereen gratis toegankelijk te houden is de organisatie blij met elke donatie op IBAN: NL95 INGB 0007 7022 44 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Leidscherijn.

Meer informatie: www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl.

Meer berichten