Greg in een onderonsje met Koningin Máxima. Foto: Hans Peter van Rietschoten.
Greg in een onderonsje met Koningin Máxima. Foto: Hans Peter van Rietschoten. (Foto: Hans Peter van Rietschoten)

Theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel

Hans Peter van Rietschoten

Meermaals trad Greg Nottrot (1983) voor het voetlicht en ook in deze krant deed hij al eens van zich spreken. Greg is naast toneelspeler en regisseur bovenal vader. Met zijn levenspartner actrice Floor Leene en hun kinderen woont hij al jaren in een van de atelierwoningen in een oude kersenboomgaard in de wijk Het Zand in Leidsche Rijn. Afgelopen zomer speelde hij daar de monoloog 'Terug naar de Kersentuin' en profileerde er zich tijdens het aansluitende diner als prima gastheer.

Leidsche Rijn - Met hun theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel speelde Greg en Floor al talloze producties. Greg werd in Delft geboren en groeide er op als zoon van een Griekse moeder en een Nederlandse vader. Gregor-Jan Nottrot zoals zijn naam volledig luidt werd ruim vijftien jaar geleden aangenomen aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar hij afstudeerde als Bachelor of Theatre in Acting, waarmee hij zich een Nederlandse acteur voor theater, film en televisie mag noemen.

Greg legde zich voornamelijk toe op het theater. Met Floor, Boris van Bommel en Michiel van Schijndel richtte Greg het NUT op. Inmiddels vormt hij samen met Floor de artistieke spil van NUT.

Dat een onderonsje met Hare Majesteit Koningin Máxima zeker tot ieders verbeelding spreekt, is inmiddels ook Greg bekend. Hij mocht tijdens het bezoek van de Koningin aan Leidsche Rijn Centrum op 5 oktober even met haar in gesprek.

Dit in het kader van de diversiteit aan woonvormen die Leidsche Rijn heeft te bieden. De atelierwoningen zijn ronduit bijzonder te noemen en Greg wilde daarover best een en ander met Máxima delen.

Op 1 en 30 december zal Greg in de Stadsschouwburg te zien zijn in theaterstuk 'De (Orde) Chaos van 2018', waarin hij op zoek gaat naar hét beeld van 2018. Op 29 december speelt hij in theater Podium Hoge Woerd. De zoektocht naar hét beeld van 2018 brengt hem naar Rusland.

Het land van hackers en trollen, van mooie vrouwen en sterke mannen. Van oliemiljarden en wodka-waarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Greg neemt in zijn wonderlijke theaterstuk het publiek mee op weg naar de Datsja van Poetin, want daar ergens schijnt de waarheid zich schuil te houden.

Meer berichten