Foto: Casper de Vos
Foto: Casper de Vos (Foto: Casper de Vos)

Circuittraining bij Sport 2000

Roberto Cancian

Sporten tussen de kledingrekken

Afgelopen maandag werd er bij Sport 2000 in Leidsche Rijn een circuittraining gehouden om mensen lekker te laten bewegen en actief bezig te laten zijn. Een aantal ondernemers sloeg de handen ineen wat een geslaagde avond opleverde.

Leidsche Rijn - "Wij zijn als Sport 2000 Leidsche Rijn, een grote sportzaak, nu ruim drie maanden geopend hier in het winkelcentrum. Deze avond hebben wij georganiseerd in samenwerking met Fit Fast en Landwinkel de Groene Ham. De natuurwinkel heeft iedere deelnemer na de circuittraining met een goodiebag verrast", geeft filiaalmanager Rico Hensen aan. Hans Zuijdendorp van Fit Fast aan de krommewetering heeft zijn leden uitgenodigd om op deze ludieke manier kennis te maken met de Sport2000 winkel, het personeel en het assortiment. "Er is gekozen voor circuit training met materialen zoals kettlebells, battlerope en slam balls, omdat dit de meeste efficiënte en effectieve vorm van trainen is.''

De activiteit was bedoeld om een verbinding te leggen in het winkelcentrum tussen de ondernemers en winkeliers, maar vooral ook om mensen te wijzen op welke mogelijkheden er op sportgebied zijn. Gezonde voeding, vitaliteit en sociale cohesie sluiten daar prima bij aan. "Deze activiteit hebben wij als ondernemers gezamenlijk georganiseerd. Wij hebben elkaar gevonden op het gebied van sport en doordat sport mensen verbindt is er op een leuke onbevangen manier sprake van een win-win situatie."

Via Hans Zuiderdorp van Fit Fast is gekozen voor een circuittraining, omdat dit mensen actief bezig laat zijn in plaats van dat ze stil zitten op de apparaten. "Wij voorzien hierin met onze winkel, die in een industriële stijl sport uitademt en bereikbaar is voor een groot publiek. We zijn specialisten in ons werk en hebben bij elke tak van sport waarvan we in de winkel spullen verkopen een specialist staan. Op die manier kunnen wij al onze klanten van het juiste en passende advies voorzien", aldus Hensen.

"De professionaliteit wordt door een enthousiaste groep mensen uitgedragen, doordat ze onze fantastische collectie graag onder de aandacht brengen. Wij hebben merken als Goldbergh en Armani in onze collectie, maar ook alle andere bekende sportmerken. Samen met Fit Fast wilden wij sport, service en fun samenbrengen", legt Hensen uit. Dat is goed gelukt. Voor de circuittraining werd er in de winkel een atletiekbaan aangelegd, die door de ruimte heen slingerde. De training vond plaats tussen de kledingrekken.

Deelnemers kregen bovendien ook de kans om tijdens dezelfde avond met 20% korting te shoppen. Al met al maakten twintig mensen gebruik van het aanbod. Zij gingen met een mooie goodie bag, gevuld met gezonde producten, en fitte benen terug naar huis. "Dit is zeker voor herhaling vatbaar", gaf Hensen na afloop aan. "Sport brengt mensen bij elkaar. Maar het is bovendien goed om mensen te zien bewegen en dat ze blij naar huis gaan. Daar doen we het voor."

Meer berichten