Groenere wijken

Regio - De wijkgroenplannen Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn afgerond, maar de groene inrichting is nog niet "klaar". Hoe kunnen we deze wijken verder vergroenen? Waar liggen de kansen voor groen en natuur? Groen zorgt op immers verschillende manieren voor een gezonde en fijne wijk voor inwoners. Het Natuur- en milieuplatform houdt op donderdag 13 december een avond om hier ideeën over uit te wisselen en mogelijkheden op een rij te zetten.

De natuur in Leidsche Rijn is soms verrassend: in 2017 heeft er een bever gezeten, in 2018 zaten ransuilen in winkelcentrum Parkwijk. Welke verrassingen heeft de wijk nog meer? Tevens kijken we naar de resultaten en verbeterpunten uit de uitgevoerde wijkgroenplannen. In 2014 konden bewoners groenideeën inbrengen die daarna -geheel of deels- zijn uitgevoerd. Is het geworden zoals verwacht? Wat had beter gekund? Welke wensen zijn blijven liggen?

Locatie en aanvang: Verenigingsgebouw aan de Zandweg 148 in De Meern. Inloop 19:30, start 20:00 uur. Einde 22:00. Aanmelden wordt op prijs gesteld: info@natuurleidserijn.nl

Meer berichten