Foto:

UVV gewogen en te licht bevonden

Competitievoetbal

Door Leon Bal

REGIO - VV De Meern s e niet in geslaagd om de wedstrijd tegen laagvlieger Odysseus'91 winnend af te sluiten. In Utrecht werd het 3-2. Desto versloeg concurrent Olympia'23 op eigen veld met 3-0. De trainerswissel bij VV De Meern (zo) heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Thuis bleek IFC te sterk met 0-3 te sterk. PVCV ging met 4-0 onderuit bij buurman SV Nieuw Utrecht. UVV is gewogen en te licht bevonden bij APWC in Apeldoorn met 4-1.

VV De Meern - IFC 0-3 Jeroen Hoefste en Hans de Wit hebben de eerste zege nog niet binnen. IFC won afgelopen zondag met 0-3.

SV Nieuw Utrecht - PVCV 4-0 Vorig seizoen was het de ommekeer van PVCV. Nu lijken de Vleutenaren nog meer met de zorgen te zitten na de 4-0 nederlaag. SV Nieuw Utrecht kwam al na een minuut op voorsprong op een goed bespeelbaar veld ondanks de vele regen. PVCV probeerde de druk op te voeren, maar SV Nieuw Utrecht bleek met behendige spelers eenvoudig onder die druk te kunnen voetballen. Na twintig minuten spelen misten Dani Kovachev een strafschop. De rust werd bereikt met 2-0. Na de thee had de formatie van trainer John van den Brink de wind mee en speelde daarom mee opportunistisch. De doeltreffendheid ontbrak. Na een persoonlijke fout was het 3-0. Vlak voor tijd maakte SV Nieuw Utrecht er nog 4-0 van. "Het is een teleurstellend resultaat, misschien wel juist omdat we geen aanspraak op mee konden maken", besluit Van den Brink.

APWC - UVV 4-1 "De jongens hebben hun best gedaan. Met zeven spelers rond de negentien en een van zeventien hebben de spelers maximaal gepresteerd qua inzet", opent trainer Richard Dijksterhuis. Het had deze wedstrijd ook in 8-4 kunnen aflopen. UVV kan misschien wat meer volwassen spelen. "Voor een ideaal team heb je de juiste mix nodig van jonge en meer ervaren spelers. Ik wil de jeugd de schuld niet geven hoor, maar het viel gewoon op tegen APWC dat gewoon een goede ploeg heeft", aldus Dijksterhuis. Met de rust was het 2-0. In de allerlaatste minuut tikte Nick Neerings te eretreffer nog over doellijn.

Odysseus'91 - VV De Meern (za) 3-2 Om bovenin mee te blijven doen moet deze wedstrijd tegen de Utrechtse laagvlieger gewonnen worden. Het leek ook de goede kant op te gaan toen Tim Bijl er na tien minuten spelen 0-1 van maakte. Niet lang daarna maakte de studentenploeg een fantastische gelijkmaker. Na de thee opnieuw een Meernse voorsprong, deze keer gescoord door Joey Engel. Maar na een echte scrimmage was het weer gelijk. "Daarna maakten wij de keuze om vol voor de winst te gaan. Uiteindelijk kregen we in de laatste minuut de deksel op de neus", aldus trainer Richard Beekink.

Desto - Olympia'23 3-0 Het was van beide kanten een slechte wedstrijd. Carinho de Miranda (verstandskies) en Tom de Vries waren er niet bij afgelopen zaterdag. Daarmee miste Desto een groot deel van de basis van de aanval. Het gras en de weersomstandigheden waren vast debet aan het matige spel. In de eerste helft maakte Tom Klein Obbink de openingstreffer. In de tweede helft had de thuisploeg de wind schuin tegen. Lorenzo's Hunter poeierde van rand zestien de 2-0 tegen de touwen. Invaller Benji Kers maakte het drietal compleet. "Het was een goede zege voor ons in een slechte wedstrijd. We mogen daarom niet klagen", aldus assistent Patrick Hondeveld.

Meer berichten