In Hallo Familie spelen echte oma’s en echte kinderen mee.
In Hallo Familie spelen echte oma’s en echte kinderen mee. (Foto: )

Hallo Familie: een bont familiefeest

Castellumverhalen

Linde Schutte (9) speelt mee

Maas theater en dans speelt op vrijdag 28 december de theatervoorstelling 'Hallo familie' in Podium Hoge Woerd. In deze wonderlijk warme cartooneske voorstelling over families wordt het kind steeds volwassener en gaan de volwassenen zich gedragen als kleuters.

De Meern - "Je blijft altijd kind, ook als je veertig bent. En als je drie bent kan je je soms zo ernstig voelen, dat je het liefst met een lange baard bij de kachel zou willen zitten.", vertelt Moniek Merkx, de regisseur van 'Hallo familie'. De voorstelling zit vol met grappige en onverwachte gasten, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in een slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? "Ik stel me een grote keuken voor waarin een groep gasten een bont familiefeest voorbereidt. Kinderen en volwassenen dansen op tafel tot het ochtendgloren. De voorstelling is een uitnodiging om de heel normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien."

De smaak te pakken

Naast de uitgebreide vaste cast speelt in iedere stad een ander kind mee. In Leidsche Rijn wordt deze rol gespeeld door Linde Schutte (9) uit Utrecht. Linde speelde in 2017 al mee in de Maasvoorstelling Beauty en het beest. Na haar eerste acteerervaring had Linde de smaak te pakken en besloot ze auditie te doen voor 'Hallo familie'. Voor haar auditie moest ze een filmpje maken waarin ze gek moest dansen, een slaapliedje moest zingen en heel stil moest zijn. Linde danst wel vaker voor de spiegel en houdt heel erg van zingen. Voor haar was de auditie dus geen obstakel. Binnenkort mag Linde naar een repetitieweekend waarin ze zich, samen met de kinderen die in andere steden spelen, gaat voorbereiden op de voorstelling.

Stralen op het podium

Hoewel Linde uitkijkt naar het repeteren heeft ze vooral zin in de voorstelling zelf: "Ik hoop op het podium te stralen voor het publiek en vooral ook veel plezier te maken."

Meer berichten