Buren Gerd, Peter en Nienke zijn de kersttraditie Rondje Kerst gestart.
Buren Gerd, Peter en Nienke zijn de kersttraditie Rondje Kerst gestart. (Foto: )

Loop je eigen KERSTBOOM in Vleuten

Hardlopen voor dag en dauw

Roberto Cancian

Op zaterdag 22 december aanstaande vindt in Vleuten voor de vijfde keer 'Rondje Kerst' plaats. Buurtbewoners rennen die avond vanaf 19.00 uur een 'KERSTBOOM'. Nienke Kessler: "Een route door Leidsche Rijn in de vorm van een kerstboom. Een traditie die we vijf jaar geleden in stilte zijn gestart."

Vleuten - De organisatoren wonen een aantal jaren in Vleuterweide en het hardlopen heeft de buren bij elkaar gebracht. "Na een etentje ging ik een aantal jaren terug een rondje hardlopen. Toen ik buiten stond bleek dat mijn twee buurmannen, Gerd en Peter ook dat plan hadden. Zodoende zijn wij samen gegaan en dat doen wij nu nog steeds drie keer in de week. Twee keer doordeweeks om 06.30 uur, voordat we naar ons werk gaan, op zondag om 08.30 uur. Dan slapen we uit", zegt Nienke met een glimlach.

Twee jaar terug werd de eerste "KERSTBOOM' gelopen met twaalf belangstellenden, afgelopen jaar verdrievoudigde zich dat en dit jaar worden er wederom een hoop mensen verwacht bij de loop die in de vorm van een kerstboom door de buurt wordt gelopen. "Voor dag en dauw genieten wij van de mooie omgeving. Op die manier zijn we ook op de hoogte van wat er speelt in de buurt maar bovenal worden wij steeds fanatieker, of het weer nu goed is of niet." Met Rondje Kerst heeft het drietal een mooie kersttraditie te pakken. "Wat is er nu leuker dan hard te lopen door een vrolijk met lichtjes versierde buurt. Vorig jaar hebben zich sportieve buurtgenoten uit Vleuten en Utrecht aangesloten en samen hebben we een Kerstboom in Vleuterweide gelopen. Dit jaar lopen we onze KERSTBOOM in Vleuten. We starten om 19.00 uur bij de Tol."

De route die gelopen wordt is 3,2 km. "Het is geen wedstrijd, het gaat om de gezelligheid en de mooiste kerstboom. Dus minder geoefende lopers en kinderen zijn van ook harte welkom." Aan de veiligheid is ook gedacht doordat het uitgestippelde parcours over verharde wegen of stoepen gaat. "Wekenlang hebben wij gespeurd naar de juiste route, die ook nog eens als een echte kerstboom er uit ziet. Na afloop proosten we op een mooie kerst onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk." Het drietal wil dat doen bij een heuse kerstboom met daarom heen de nodige tafels, kerstversieringen en lampjes. "Het is leuk, maar bewegen is natuurlijk ook gewoon goed. Doordat wij als drietal lopen, hebben we ook direct een stok achter de deur. Het werkt echt verslavend. Met deze loop is het leuk om in een andere straat of buurt te kijken en te zien hoe het daar is versiert. Je komt altijd weer nieuwe dingen tegen in je eigen buurt en de saamhorigheid wordt hierdoor ook vergroot." Op de vraag wanneer de KERSTBOOM loop is geslaagd, hoeft Nienke niet lang na te denken. "Wanneer het goed weer is, de opkomst goed is en de sfeer gezellig is." Dat gaat vast en zeker lukken.
Wil je ook mee lopen? Meld je dan aan via: www.facebook.nl/rondjekerst of www.rondjekerst.nl

Meer berichten