Foto:

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De Bibliotheek Utrecht maakt er een vrolijk voorleesfeest van voor 0-6 jaar! Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar, 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers centraal.

Regio - De feestelijke start van de Voorleesdagen is het VIP Voorleesontbijt. De VIP is dit jaar Europarlementariër Agnes Jongerius, ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht. Op 23 januari om 10.30 uur leest zij in de Centrale Bibliotheek voor uit 'Een huis voor Harry': Harry is verdwaald bij het verstoppertje spelen. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers heeft een uiterst aaibare hoofdpersoon: de dikke kater Harry met zijn kleine hartje. Daarna is er ontbijt.

Burgemeester Jan van Zanen, Lot Lohr uit Sesamstraat en de Brandweermannen John en Gerard – ze komen allemaal voorlezen uit 'Een huis voor Harry' in verschillende Bibliotheekvestigingen. En ook Leo Timmers, de schrijver van het prentenboek zelf, is van de partij. Na het voorlezen is het tijd om te zingen, bewegen en kleuren.

Er zijn ook diverse voorstellingen tijdens de Voorleesdagen. Helga Huisjes leest en zingt voor kinderen van 0-2 jaar en Wapperkids maakt het verhaal van Harry levend met gebaren. In de Bibliotheken Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht, Parkwijk en Zuilen. En de leerlingen van het Amadeuslyceum spelen hun zelfgemaakte voorstelling van 'Een huis voor Harry' in de Bibliotheek Vleuterweide.

Ook dit jaar is er de Prentenboeken Parade. Tijdens deze Parade komen alle Top 10 prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen voorbij. Een Parade vol workshops, voorstellingen en verhalen. Ziezustheater, Verhalenverteller Peter Faber, het Verhaalatelier workshops schminken, bewegen, tekenen en knutselen en meer. Op zondag 27 januari van 10.00 tot 13.00 uur in de Centrale Bibliotheek.
Alle activiteiten, behalve de Prentenboeken Parade, zijn gratis, men moet wel reserveren. Bekijk het volledige programma hier: www.bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen

Voorleesdagen in de regio

Leo Timmers, de auteur van het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry', leest in de Bibliotheek Vleuterweide voor uit zijn eigen boek. In de Bibliotheek Parkwijk leest brandweerman Johan van de brandweer in Parkwijk voor. Na het voorlezen is er tijd om te zingen, te bewegen en te kleuren. Natuurlijk wordt er ook voor iets lekkers gezorgd.

Meer berichten