Foto:

Rookvrije Generatie Award voor rookvrije initiatieven

Vanaf deze week komen bijzondere initiatieven die zijn genomen op weg naar een Rookvrije Generatie in aanmerking voor een Rookvrije Generatie Award. Personen, scholen, speelplekken, sportclubs, gemeentes, bedrijven en zorginstellingen kunnen genomineerd worden voor de award.

Regio - Ook het afgelopen jaar zijn er goede ontwikkelingen geweest op weg naar een Rookvrije Generatie. Zo is in 2018 een Nationaal Preventieakkoord gesloten met meer dan 70 partijen die in 2040 een Rookvrije Generatie willen realiseren. 'We zijn benieuwd welke inspirerende acties dit jaar in aanmerking komen voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards en zo een stimulans zijn om kinderen rookvrij te laten opgroeien', aldus Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards.

Tot en met 10 februari kan iedereen initiatieven aanmelden via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar men vanaf half februari op kan stemmen. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury toegekend. Ook voor meer informatie en materialen kunt u terecht op de website www.rookvrijegeneratie.nl.

Meer berichten