Foto: Hans van Oosterhoudt

Cursus

Vrijwilligers gezocht

Regio - Bent u handig met computers? En lijkt het u leuk deze kennis over te dragen aan anderen? Er zijn veel mensen in uw wijk die graag van u willen leren! Veel mensen hebben nog moeite met het gebruiken van de computer voor alledaagse zaken zoals e-mailen, foto's opslaan, een uitnodiging schrijven of gebruik van het internet. Daarom organiseert Digiwijs 3.0 in samenwerking met Dock, computercursussen op verschillende locaties in Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt lessen voor buurtbewoners die behoefte hebben aan het verbeteren van hun computervaardigheden.

Als docent bij Digiwijs 3.0 geeft u les bij u in de wijk samen met een collega. In blokken van 10 lessen maakt u mede-wijkbewoners digivaardig, zodat ze kunnen werken met tekstverwerking, e-mail en internet in Windows 10. Een gemiddelde les duurt 2,5 uur en is een combinatie van klassikale behandeling van de stof en het individueel oefenen hiervan. Als docent draagt u de lesstof over en begeleidt u de cursist tijdens het oefenen. Door onze docenten wordt het werk als erg waarderend en gezellig ervaren. U bouwt een band op met mensen in de wijk en draagt een steentje bij aan de samenleving.

Heeft u ervaring met lesgeven (pré), bent u 3 tot 6 uur per week beschikbaar, woont u in de omgeving Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern en heeft u kennis van basiscomputervaardigheden? Dan is Digiwijs 3.0 op zoek naar u. Er wordt van u gevraagd dat u overdag beschikbaar bent op een van de volgende dagdelen: maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en/of donderdagmiddag. Digiwijs 3.0 biedt u een welkomsttraining, begeleiding tijdens het lesgeven, een vrijwilligersvergoeding en vrijwilligersbijeenkomsten.

Bent u geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06 1310 8085 (Marcel Vos) of 06 4305 0919 (Yvonne den Ouden) of via e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

Meer berichten