Recordopbrengst voor Kika

Run for KiKa Wintterrun is succes

Ruim 1250 deelnemers liepen zondag mee tijdens de Run for KiKa Winterrun in het Máximapark. Met succes, ze haalden een recordopbrengst van 168.160,98 euro op voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Leidsche Rijn - Na zonsondergang liepen de hardlopers over een sfeervol verlichte route van 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun van 1 kilometer. Tijdens de zogeheten Kanjerkroning werden een aantal kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest in het zonnetje gezet. Zangeres Vajén van The Voice Kids trad in een speciaal optreden met kanjer Eline op.
Na een hartverwarmend podiumprogramma werd samen met de kanjers en directeur van KiKa, Frits Hirschstein, een recordbedrag van 168.160,98 euro onthuld. Dit succes van de tweede editie van de Run for KiKa Winterrun smaakt naar meer. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker. Organisator Jacqueline Zomerdijk: 'Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. KiKa heeft als doel dit percentage te verhogen naar 95%. Met deze Winterrun dragen wij ons steentje bij en helpen wij samen kinderkanker de wereld uit!'.
Hardlopers kunnen zich opgeven voor Run for KiKa in de zomer op 16 juni, ook in het Máximapark. Zie ook www.runforkika.nl.

Meer berichten