Logo brugutrecht.nl

Erfgoedparels

De provincie Utrecht besteedt ruim 2,5 miljoen euro aan de restauratie van twaalf rijksmonumenten. Twee van deze rijksmonumenten bevinden zich in de regio: Kasteel Den Ham/Hamtoren in Vleuten en Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Regio - De Hamtoren (voormalig Kasteel Den Ham) is een overblijfsel van een Middeleeuws kasteel. De toren verkeert in slechte staat. De restauratie omvat onder andere het herstellen van gevels en het dak, glaswerk en en voeg- en stucwerk. De toren wordt ingericht als geluidsstudio met ruimte voor kleinschalige concerten en woning. Bij Kasteel de Haar staat dit jaar de restauratie van de buitenplaats, specifiek het Grand Canal (ofwel de Kruisvijver) op de planning.
Het geld is afkomstig uit het Fonds Erfgoedparels (het Parelfonds) dat specifiek is ingesteld om bij te dragen aan de restauratie van rijksmonumenten (uitgezonderd woonhuizen) in de provincie.
Belangrijke subsidiecriteria zijn publieke toegankelijkheid, hoge cultuurhistorische waarde en een urgente restauratiebehoefte.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten