Foto: Megin Zondervan Photography
Foto: Megin Zondervan Photography (Foto: MEGIN ZONDERVAN)

Circus, theater en rauwe emoties

Ingezonden artikel

Tall Tale Company

Twee eenzame zielen. Zij woont boven. Hij woont beneden. Allebei hebben ze een enorm verlangen om de ander te ontmoeten. En als ze dat dan doen, lijkt het alsof er nooit iets mooiers heeft bestaan. Maar zelfs al je bij elkaar weet te komen, dan kun je nog altijd langs elkaar heen leven.

De Meern - De voorstelling 'Langs' van Tall Tales Company gaat over deze twee, verlangende, maar eenzame zielen. Het schetst een portret van een relatie waarin de strijd tussen trouw blijven aan jezelf en het verlangen naar overgave de spits wordt opgedreven. Een visueel theaterspektakel met jongleren, (lucht) acrobatiek, goochelen, dans en theater.

Spelers, en oprichters van Tall Tales Company, Harm van der Laan en Maartje Bonarius zorgen ervoor dat eenzaamheid er nog nooit zo spectaculair heeft uitgezien, in een regie van Luc van Esch.

Tall Tales Company is het eerste gezelschap dat is opgericht door in Nederland afgestudeerde circusartiesten en neemt daarmee een unieke plek in binnen het Nederlandse theaterlandschap. Tall Tales Company maakt circustheater, waarin technieken uit de moderne dans en fysiek theater worden gebruikt om verhalen over het voetlicht te brengen. Oprichters en spelers Harm (31) en Maartje (27) leerden elkaar kennen op de circusopleiding van Codarts in Rotterdam.

Beiden raakten al vroeg besmet met het circus-virus. Zo was jongleren voor de uit Dordrecht afkomstige Harm al op jonge leeftijd een uitlaatklep voor zijn energie. De in Nijmegen opgegroeide Maartje leerde jongleren van haar vader, maar verloor haar hart aan luchtacrobatiek.

In het derde jaar van de opleiding besloten ze partner-acrobatiek te proberen. Na een jaar trainen en de eerste voorstelling die ze samen speelden in 2011 wisten ze zeker: hier willen we verder mee. Tall Tales Company was geboren en in volgende jaren speelden ze op ontelbare festivals en werden ze graag geziene spelers op straattheater-dagen. Dit seizoen staan ze voor het eerst in het theater met de voorstelling 'Langs'.

Meer berichten