Foto: Foto:

'Het is nog te vroeg voor conclusies'

Zondagvoetbal

Door Leon Bal

REGIO – VV De Meern heeft bij JSV in Nieuwegein met 1-0 verloren. Opnieuw een zware blessure voor een Merenees. Desto heeft de kraker met Laren'99 met 4-2 gewonnen. VV De Meern (zo) verloor met 4-1 bij Unitas in Gorinchem. PVCV pakte een punt met in Soest na een 2-2 gelijkspel. UVV versloeg HDS met 4-2.

JSV Nieuwegein – VV De Meern 1-0 De eerdere confrontatie tussen beide ploegen leverde in De Meern veel commotie op. Een dubbele beenbreuk van Sander van Laar, meerdere blessures en twee rode kaarten voor de staf van de Merenezen. Bob Goselink viel na een uur spelen uit met een gebroken kuitbeen. Goselink kwam verkeerd neer. Daarnaast miste trainer Richard Beekink zeven basisspelers. "We hebben het goed gedaan met de mensen die we tot onze beschikking hadden. Ik denk dat de gelukkigste ploeg heeft gewonnen", aldus Beekink. De goal viel vijf minuten na de spelhervatting. Komende zaterdag speelt VV De Meern thuis tegen FC Almere. Hauwert en Van de Poll zijn dan weer terug van de schorsing. Trainer Richard Beekink heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Desto – Laren'99 4-2 Desto zag Tom de Vries en Tom Klein Obbink vertrekken. In de week voorafgaande aan het duel met Laren'99 waren er nog zieken en geblesseerden. Lorenzo Hunte bleek ondanks een gekneusde teen toch inzetbaar. Het was eigenlijk een combinatieteam van het eerste en het tweede team. Na lange afwezigheid speelde Bram Klein Obbink weer als centrale verdediger. Via een strafschop van Benji Kers werd de score geopend. De Miranda knalde de 2-0 tegen de touwen. Met deze stand werd er gerust. Laren'99 stond op dat moment met tien man vanwege een rode kaart. Toch keerde het tij in de tweede helft. Direct daarna scoorde Dani Martines 3-2. In de slotfase bepaalde Joey Brandsen de eindstand op 4-2. "Ik was tevreden over het resultaat met deze ploeg. Maar we gaven deze wedstrijd de goals wel te gemakkelijk weg", aldus assistent Hondeveld.


Unitas – VV De Meern (zo) 4-1 Er was meer hoop na de bescheiden nederlaag van vorige week tegen Baronie. Maar in Gorinchem werd het 4-1 waardoor VV De Meern op de laatste plaats blijft staan. Komende zondag wacht het duel thuis tegen RKSV Minor.

SO Soest – PVCV 2-2 Bij PVCV kan het bijna niet op. In het duel met SO Soest dat serieus om de prijzen speelt werd een 2-0 achterstand in de tweede helft ongedaan gemaakt dankzij Bas Jansen. De laatste treffer kwam vanaf elf meter. "Het gaat niet vanzelf, het is goed dat de spelers hebben gemerkt dat als zij heel hard werken een beloning kan volgen. Nee, het is nog te vroeg voor conclusies, maar de laatste twee wedstrijden hebben we mooie resultaten", aldus interim Wilt Jan de Boer. Komende zondag wacht de derby tegen SCH'44.

UVV – HDS 4-2 Als team speelde UVV een prima wedstrijd. Bishoy Shehata maakte de openingstreffer en Jesse Loenen verdubbelde de voorsprong. Invaller Nick Neerings schoof de 3-0 binnen in het lege doel. Daarna volgde een inhaalslag van HDS dat kwam tot 3-2. In de slotfase kreeg De Jong een strafschop die door Roderick van Duinen werd benut. Zo werd het een 4-2 zege voor de formatie van Dijksterhuis. "We hebben terecht gewonnen. We hebben meer als team gespeeld, maar dat wordt niet door iedereen even goed begrepen. Dat moet nog wel beter", aldus de oefenmeester. Komende zondag wacht PVC.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden