Wethouder Lot Hooijdonk ontving van Onno Dwars (directeur Ballast Nedam Development) een infographic over de gasloze appartementen.
Wethouder Lot Hooijdonk ontving van Onno Dwars (directeur Ballast Nedam Development) een infographic over de gasloze appartementen. (Foto: )

Feestelijke start voor de bouw van De President

De bouw van royale tien appartementen nabij winkelcentrum Vleuterweide is feestelijk van start gegaan met de eerste handeling door wethouder Lot van Hooijdonk in bijzijn van de toekomstige bewoners.

Vleuten-De Meern - Het bijzondere gebouw, fraai gelegen aan het water, De President is in traditionele stijl ontworpen door architect Christoph Kohl. Deze grote appartementen van circa 175 vierkante meter worden gasloos gebouwd en voorzien van extra zonnepanelen. De President is daarmee het eerste appartementengebouw in Vleuterweide dat gasloos wordt gebouwd. De president is niet alleen energiezuiniger dan de bestaande wet- en regelgeving verlangt, maar er worden ook extra maatregelen getroffen in de gevel en de omgeving voor de ecologie. De President is voor Ballast Nedam Development onderdeel van een grotere ontwikkeling van zo'n negenhonderd woningen. De laatste twee jaar heeft Ballast Nedam Development op vrijwillige basis ingezet op duurzaam ontwikkelen, zonder dat daar eisen vanuit de gemeente of overheid van toepassing waren. Wethouder Lot van Hooijdonk, die een warm pleitbezorger is van meer ecologie in de gebouwde omgeving, verrichte de officiële handeling voor het project.

Meer berichten