Wethouder Maarten van Ooijen.
Wethouder Maarten van Ooijen. (Foto: Krystlewoods.nl)

Oprechte aandacht voor elkaar

Door Hans Peter van Rietschoten

Zijn betrokkenheid en zijn dienstbare taak als wethouder passen hem als een goed zittende jas. Recent werd hij uitgeroepen tot 'Beste bestuurder jonger dan 40 jaar'. Hij is nog lang geen dertig en dus zeker in staat nog meer dan tien keer hiervoor te worden genomineerd of de eer van de titel op te strijken.

Regio - Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) is een gedreven verteller met verstand van vele zaken. Hij heeft zitting in de Utrechtse Gemeenteraad en naar zijn mening als wethouder de meest interessante portefeuille te beheren. Als middelste van een gezin met vijf kinderen weet hij hoe het is om te delen en heeft hij ervaren dat het veel energie en voldoening oplevert om iemand van dienst te zijn. Ook in zijn maatschappelijk leven ervaart hij dit. Als wijkwethouder voor Vleuten-De Meern voelt hij zich daar zeer welkom. De authenticiteit raakt hem en hij komt er graag. Zijn binding met Utrecht is niet vanzelfsprekend, al studeerde hij er Bestuur en Organisatie en Sociologie en vond er de liefde van zijn leven waarmee hij in 2014 trouwde. Hij woonde achtereenvolgens aan de Amsterdamsestraatweg en de Croeselaan voor hij neerstreek op het Kanaleneiland, waar hij nog steeds met veel plezier woont. De diversiteit spreekt hem aan en de vernieuwing van de wijk volgt hij mede vanuit zijn ambt op de voet. Waar mogelijk steekt hij zelf de handen uit de mouwen en de kerkgemeenschap die hij een warm hart toedraagt zal nooit vergeefs een beroep op hem doen. Maarten komt oorspronkelijk uit Noord- Brabant. Hij is in Den Bosch geboren en groeide goeddeels op in Kesteren in de Betuwe. Sinds enkele weken is hij zelf vader en lijkt niet van plan Kanaleneiland snel de rug toe te keren. "Ik werk aan een stad waar mensen samen leven met oprechte aandacht voor elkaar. Dat geeft het leven meer betekenis en meer plezier. Daarom zijn verbinding, contact en ontmoeting voor mij heel belangrijk en waardevol. Tussen ouderen, jongeren, kinderen, in buurten, verzorgingshuizen, bij de sportclub, in de daklozenopvang of het asielzoekerscentrum. Daar ga ik voor!" laat Maarten weten. De passie voor zijn werk straalt van hem af en zijn ambitie lijkt hem vleugels te geven. Hij komt graag in het Máximapark om er te wandelen of te fietsen. Hij fietst graag, van afspraak naar afspraak en soms in zijn vrije tijd. Hij is vanzelfsprekend zeer ingekomen met de sportieve activiteiten in de stad waar onder de 'BeNe Ladies Tour' komende zomer en het Europees Kampioenschap Beachvolleybal afgelopen zomer. Maarten gelooft in het collectief en onderhoudt nauwgezet de banden met zijn familie zonder elkaar voor de voeten te lopen. "We zijn er voor elkaar. We kunnen op elkaar vertrouwen en dat voelt heel fijn." Een gedreven familieman die ondanks zijn Brabantse afkomst verknocht is aan het midden van het land. De stad heeft zijn warme belangstelling, maar Vleuten-De Meern, én Haarzuilens voegt Maarten toe, mogen als wijkwethouder in het bijzonder op zijn aandacht rekenen. Het Máximapark moet geen groene bàrriere zijn met Leidsche Rijn en daarmee de stad, maar een verbindend groen hart is zijn mening.

Dit artikel komt van regioleidscherijn.nl. Hier vind je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten