Tolerantieprijs 2019

Regio - De gemeente Utrecht reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. Deze prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Zij voeren activiteiten uit die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.Tot en met woensdag 27 maart kunnen mensen voorgedragen worden voor deze prijs.

Voorwaarde voor deelname is dat de kandidaten zich moeten inzetten voor de stad Utrecht en dat zij moeten werken aan een verdraagzame samenleving en proberen om vooroordelen te verminderen. Het initiatief moet nieuw en inspirerend zijn of, als het project succesvol is geweest, een mooi voorbeeld zijn voor anderen. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht en ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief. Kandidaten voor de Tolerantieprijs 2019 kunnen tot en met woensdag 27 maart a.s. worden voorgedragen.


De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland. De Tolerantieprijs, die ingesteld is in het jaar 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen, onder het motto 'Utrecht zijn we samen'. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Iemand aanmelden kan hier: www.art1middennederland.nl/voordracht-tolerantieprijs.

Meer berichten