Theatergroep de Trans/missie brengt de voorstelling De mythe van Leidsche Rijn.
Theatergroep de Trans/missie brengt de voorstelling De mythe van Leidsche Rijn. (Foto: )

De mythe van Leidsche Rijn op het podium

Redactie

Het programma van het Café Theater Festival Utrecht 2019 is bekend. Voor het eerst presenteert het CTF een voorstelling in Leidsche Rijn. Van 7 tot en met 10 maart speelt theatergroep de Trans//missie de voorstelling De mythe van Leidsche Rijn in Wijnbar Most.

Leidsche Rijn - Wat is dat toch, die wijk die daar zo ver voorbij de grote gele brug ligt? De Trans//missie ging op theatraal onderzoek uit in Leidsche Rijn. Op zoek naar het verhaal van het jongste stadscentrum van Nederland. Als archeologen van het nu nemen ze je mee naar een plek die pas net bestaat, maar nu al duizend gezichten heeft. Uitkijkend over het Brusselplein vragen we ons af: hoe ziet jouw ideale stad er uit? Een muziektheatervoorstelling als een toekomstvisioen.


Onderdompelen
Dit jaar presenteert stichting Café Theater Festival voor de derde keer de Café Theater Onderzoekers. Een jaar lang doet een theatergroep als huisgezelschap van het CTF artistiek onderzoek in een Utrechtse wijk. Wat kan theater in of voor de wijk betekenen? De Trans/missie liet zich een jaar lang onderdompelen in Utrechtse jongste wijk Leidsche Rijn.

Over Trans//missie
De Trans//missie maakt multimediaal theater over de mens in een snel veranderende omgeving. Millennials met een missie: muzikaal, gedurfd en filosoferend over de toekomst. De Trans//missie won op CTF 2018 met pygmalion_off de Wijkjury Prijs en een speelplek op Amsterdam Fringe Festival.

Aanstormend

Het Café Theater Festival viert van 7 tot en met 10 maart 2019 zijn zestiende editie. Een nieuwe generatie aanstormende theater- en dansgezelschappen maakt speciaal voor het festival een korte, eigentijdse voorstelling die zij het hele weekend opvoeren in een van de 29 Utrechtse kroegen. Kijk voor het volledige programma, het blokkenschema en meer informatie op cafetheaterfestival.nl.

Meer berichten