Foto: Martin Mollet

Hulp gezocht met aanleg van ijsvogelwand

Op zaterdagmorgen 23 februari wordt vanaf 10.00 uur door Natuurplatform Leidsche Rijn en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden een ijsvogelwand aangelegd bij de rioolwaterzuivering in Terwijde. En u kunt meehelpen!

Leidsche Rijn - Leidsche Rijn heeft een goed watersysteem. Daar is voor de start van de bouw goed over nagedacht. Beide wijken hebben schoon water (weinig kroos) en veel vis in de sloten. Vogels als Aalscholvers, Reigers en Futen doen het hier prima. IJsvogels worden wel gezien, maar kunnen hier nu niet broeden: ze hebben daarvoor een steile wand nodig van ongeveer een meter hoog. Daar graven ze hun nestgang in uit.

Vrijwiligers van het natuurplatform leggen nu, samen met Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, een IJsvogelwand aan bij de
rioolwaterzuivering. Er wordt een leemberg gemaakt, waarvan een wand steil wordt gemaakt. IJsvogels kunnen daarin gaan broeden. Hopelijk zien we deze prachtige vogels dan vaker!

Wilt u meehelpen met de aanleg? Graag, vele handen maken licht werk! Aanmelden (hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld) bij ria@natuurlr.nl of via twitter @natuurlr. NB: als kinderen meehelpen moeten ze kunnen zwemmen. Op https://natuurlr.nl/2019/02/11/ijsvogelwand/ staat meer informatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden