Open air festival in Leidsche Rijn

Berliner Garten

Leidsche Rijn - Het beste van Berlijn. Zo omschrijft RAUM het nieuwe open air festival dat op zondag 7 april (vanaf 12.00 uur) plaatsvindt op het Berlijnplein. Geen stad in Europa is zo groen en gericht op het publieke stadsleven. Met haar parken, markten, biergartens, openluchtbioscopen, optochten en open air festivals is het er nooit saai. Berlijn is een inspiratie. Je hoeft het er niet breed te hebben om er gelukkig te kunnen leven.
In Leidsche Rijn wordt er voorzichtig geproefd van het potentiële publieke stadsleven. Om daar een extra impuls aan te geven, presenteert RAUM dit nieuwe programma. Berliner Garten is een terugkerend festival. Ieder kwartaal wordt het terrein van RAUM omgetoverd tot een proeftuin, met als vast gegeven de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre. Immers, iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel- en vintagemarkt en daardoor blijft de wijk het centrum van de wereld. Verwacht tal van kramen met vintage, design, streekproducten en veel meer om langs te struinen. Ook de klassieke biergarten zal niet ontbreken, met halve literflessen weizenbier, comfortfood en lange bierbanken om aan te zitten.
Na iedere Berliner Garten, bepaalt de bezoeker wat er op de volgende editie terugkomt. Denk aan een vliegercontest, een silent rave of een open-air-kino. De toegang is gratis.

Meer berichten