Foto: Bas de Brouwer

Je bent herboren, nu kan het feest beginnen

Castellumverhalen

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo Schijn, over een man die een dubbelleven leidt. Schijn speelde voor bomvolle zalen in Nederland, Curaçao en Suriname. Nu is Fahd terug in het theater met het vervolg: Shirt uit Fahd! In Shirt uit Fahd! bekijkt Fahd zijn lot op een eerlijke, humoristisch en scherpe wijze.

De Meern - We ontmoeten Fahd op een kruispunt in zijn bestaan. Het leven ligt aan zijn voeten, fysiek voelde hij zich nooit beter en als hij wil kan hij elke avond de meest wilde feesten bezoeken. Maar toch knaagt er iets. Waar Schijn een coming of age was, is Shirt uit Fahd! een facing the facts, waarbij Fahd een inkijkje geeft in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs. Het voelt goed op een party te zijn waar niemand een mening over hem heeft en een totaal gevoel van vrijheid te ervaren. Hij heeft niets te verliezen en bang voelt hij zich allerminst. In zijn nachtelijke dwaaltochten met onbekende mannen en donkere kamers gaat Fahd het gevecht aan met de angsten uit het verleden en het gevoel van gemis, nadat zijn eigen familie hem, na zijn coming out, de rug toekeerde.

Op deze heavy gayfeesten gaat het shirt, even als de rest, vaak letterlijk uit maar in dit geval gaat het ook over het blootgeven van de ziel. Als een Alice in Wonderland, follow the white rabbit, geeft Fahd zich over aan de partyscene, vastbesloten het maximale uit het leven te halen. Maar boven een ontsnapping uit de realiteit hoopt Fahd vooral iets terug te vinden wat hij was kwijtgeraakt – liefde, een eigen identiteit en een nieuwe familie. Anders dan de onbedwingbare fear of missing out in de uitgaansscene doet vermoeden, is Fahd op zoek naar die ene persoon, die de pijn, woede, schaamte en desillusie laat verdwijnen.

Kaarten

De theatervoorstelling Shirt uit Fahd! van Alles voor de Kunsten, Likeminds en Het Zuidelijk Toneel is op donderdag 7 maart om 20.00 uur in Podium Hoge Woerd te zien. Kijk voor meer informatie over toegangskaartjes op www.podiumhogewoerd.nl.

Meer berichten