VV De Meern versus SV Loosdrecht. Keeper komt hard in van achteren. Tweede strafschop VV De Meern is een feit. Foto: Leon Bal
VV De Meern versus SV Loosdrecht. Keeper komt hard in van achteren. Tweede strafschop VV De Meern is een feit. Foto: Leon Bal (Foto: Leon Bal)

"We hebben teveel kansen nodig"

Amateurvoetbal

Door Leon Bal

REGIO – VV De Meern heeft de derde wedstrijd op rij gewonnen. Bij Alphense Boys won de formatie van De Wit en Hoefste met 1-2. PVCV verloor met dezelfde cijfers thuis tegen Hooglanderveen. UVV pakte de zege met 3-0 thuis tegen Nederhorst. Op de zaterdag leek het alsof VV De Meern SV Loosdrecht met 5-1 van de mat heeft geveegd, maar niets was minder waar. Desto greep de zege tegen de drager van de rode lantaarn Robin Hood met 2-6.

Alphense Boys – VV De Meern 1-2 De Merenezen speelden een goede wedstrijd. Op het veld was er veel ruimte en daar maakte VV de Meern goed gebruik van. Vanaf de start was het een open wedstrijd met aan beide zijden kansen. Ondanks dat de bezoekers meer mogelijkheden hadden was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de tweede helft werd het gelijk door de invaller Rob Prins. Daarna kwam VV De Meern met tien man te staan door een rode kaart van Tom Waltman (twee maal geel). Toch werd de aanval gezocht om de drie punten binnen te slepen. In de slotfase was het Gideon Emanuels die drie minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen werkte. "Ja, opnieuw pakken de wissels goed uit. We hebben verdiend gewonnen, over twee weken spelen we tegen een directe concurrent Leonidas", aldus Hoefste.

PVCV – Hooglanderveen 1-2 Er waren wel enkele mutaties wegens om verschillende redenen zoals vakanties, schorsingen en blessures. Wat er dan achter blijft wordt gewaardeerd, maar bij PVCV heeft men ondanks een brede selectie toch moeite met de aanpassingen, anders dan een club uit het linker rijtje van de tweede klasse. Desondanks kwamen de Vleutenaren op voorsprong. Dani Kovachev scoorde. Door wederom een persoonlijke fout werd het weer gelijk. In de tweede helft werd het 1-2. PVCV was niet meer bij machte om te scoren. Junior Lars Versteeg maakte zijn debuut in de hoofdmacht. "We hebben teveel kansen nodig, maar we gaan nog wel punten halen. Dat moeten we nu wel gaan doen. Over twee weken de kraker tegen FC Abcoude", aldus Wilt Jan de Boer.

UVV – Nederhorst 3-0 UVV schuift nog verder door naar boven dankzij de overwinning op Nederhorst. De nummer vier VVZA komt weer in beeld, zeker als UVV de komende week ook van de ploeg uit de keistad Amersfoort weet te winnen.

VV De Meern (za) – Loosdrecht 5-1 De uitslag doet vermoeden dat VV De Meern een fantastische wedstrijd heeft gespeeld. Na de 1-0 van Jesse Schuin leken meerdere spelers het wel goed te vinden, maar er was pas een kwartier gespeeld. In het restant kreeg VV De Meern het heel lastig, waarbij doelman Martijn Smorenburg zijn ploeg kon behoeden voor tegendoelpunten. Na de rust kreeg VV De Meern een strafschop. Tommy Gentenaar wist deze te benutten. Niet veel later kreeg ook Loosdrecht een penalty door onbesuisd inkomen van Smorenburg. VV De Meern wankelde heel even, maar na de 3-1 van Gentenaar opnieuw vanaf elf meter was het voorbij met het verzet van de bezoekers. Djoey Engel maakte er met een droge knal 4-1 van. Invaller Sjors Smeulders bepaalde de eindstand op 5-1.


Robin Hood – Desto 2-6 Een slechte wedstrijd van Desto waarbij het bij de rust 2-2 was. In de tweede helft vielen de goals makkelijker. Djaley Kers (2), Carinho de Miranda, Dani Martines, Lorenzo Hunte en Benji Kers maakten de goals.

Meer berichten