Foto: Charlie Feld
Foto: Charlie Feld (Foto: Charlie Feld)

Creatieve dromen gezocht

Ingezonden artikel

De Vrijstaat zoekt jongeren

Muziek, theater, fotografie of beeldende kunst; waar droomt jij van? Wil jij jouw eigen kunstproject realiseren? De Vrijstaat, kunstwerkplaats voor jong Utrecht, kan daarbij helpen door middel van coaching, werkruimte en (financiële) ondersteuning. Iedereen die ouder is dan 16 jaar en de volgende stap wil maken met zijn idee voor een kunstproject, kan deze pitchen vóór 1 april.

Leidsche Rijn - Daphne de Bruin (artistiek leider van De Vrijstaat): "Met ons programma Kunstenaar in HuisJONG willen wij jongeren stimuleren om hun creatieve ideeën of plannen te realiseren. Soms kun je net dat extra zetje in je rug gebruiken om daadwerkelijk met je idee aan de slag te gaan en kan De Vrijstaat je net die ruimte bieden die je nodig hebt. Wil je nou eindelijk eens die videoclip opnemen voor je band, met je liedjes als singer/songwriter naar buiten treden of een eigen foto expositie inrichten van jouw werk? Wij willen je graag ondersteunen om dit te doen."

Inspirerende omgeving

"Het mag een project zijn waar je een paar middagen aan wilt werken maar het kan ook een grotere droom zijn, zoals een CD uitbrengen of een boek schrijven. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een creatief plan te hebben. De Vrijstaat kan je een inspirerende omgeving bieden om aan de slag te gaan. Wie weet hangt jouw werk deze zomer al in het Gebouw of speel je met je eigen tekst op ons zomerfestival!"

Ondersteuning

De Vrijstaat kan de jonge kunstenaars op verschillende manieren ondersteunen, afhankelijk van het door hun gekozen project en hun specifieke wensen. De boerderij van De Vrijstaat kan bijvoorbeeld gebruikt worden als werkruimte, podium of presentatieplek. "We kunnen de jongeren koppelen aan een kunstenaar uit ons directe netwerk die past bij hun specifieke plan en discipline", aldus Daphne.

"Of je nou een danser bent of achter de camera staat, wij kunnen altijd een meester-kunstenaar vinden die je kan helpen bij de ontwikkeling van je plan. Ook kunnen we ondersteuning bieden op het gebied van planning, fondsenwerving, communicatie en uitvoering." Tot slot stelt De Vrijstaat een startkapitaal beschikbaar om het project daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Doe mee

Heb je zin om een paar uur per week of juist heel intensief aan jouw kunstproject te werken? Heb je nog net dat laatste beetje hulp nodig of is jouw project nu nog een droom? Het kan allemaal.
Mail vóór 1 april jouw idee naar daphne@devrijstaat.nl en vertel in maximaal 1 A4 wat je idee inhoudt, wat je nodig hebt, wanneer je eraan wilt werken en waarom De Vrijstaat jou moet uitkiezen.
Liever geen projectplan schrijven? Pitch je idee dan in een vlog van maximaal 1 minuut. Uit alle inzendingen maakt De Vrijstaat een selectie en begeleiden op deze wijze twee of drie jonge kunstenaars in het uitvoeren van hun project.

Meer berichten