Gerda Oskam wil graag een verbinder zijn in haar werk.
Gerda Oskam wil graag een verbinder zijn in haar werk. (Foto: )

Met pensioen, maar werkt nog steeds

Gerda Oskam zit niet stil

Hans Peter van Rietschoten

Getuige de indrukwekkende lijst bestuurlijke functies die Gerda Oskam op haar cv heeft staan kan het niet anders dan dat er bloed door haar aderen stroomt dat iets bevat dat generaties lang over wordt gedragen. Het maakt dat ze graag een beleidsbepalende rol op zich neemt en dat ze hierin succesvol is buit ze uit zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen. Ze is 'verbinder' en destijds als Raadslid in het Utrechts College kon ze daarin zeker haar talent etaleren.

Regio - Het bestuur van De Historische vereniging Vleuten-De Meern-Haarzuilens & Leidsche Rijn staat onder haar leiding en dat is niet bij toeval. Gerda (1961, Goes) studeerde Geschiedenis. Uit stamboomonderzoek bleek dat haar grootvader van moederskant geboren is op de boerderij Hof ter Weijde. Haar oudoom bewoonde Hofstede Terwijde, de boerderij die nu Kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat onderdak biedt. Meerdere van haar voorouders zijn wethouder of raadslid van Oudenrijn, Veldhuizen of Vleuten-De Meern geweest en ook haar vader bekleedde het ambt in een Raads College. Gerda trad in de voetsporen van haar familieleden en was bijna zeven jaar D66 Raadslid in het Utrechts College. Gerda heeft haar jeugd goeddeels doorgebracht in Vleuten en is daaraan verknocht geraakt. Een enkel 'uitstapje' naar de Catharijnesingel in hartje Utrecht daar gelaten is ze het landelijke Vleuten trouw gebleven.

Ruim vier-en-een-half jaar was ze voorzitter van de wijkraad Vleuten-De Meern en ook is ze als Voorzitter van de Raad van Toezicht van welzijnsorganisatie WELZAAM werkzaam geweest. Gerda Oskam vindt dat ze haar verantwoording in de samenleving moet nemen en is gedreven om het verschil te maken in de organisaties waar ze zich voor inzet. Daarom ook heeft ze zich verkiesbaar gesteld voor een bestuursfunctie van het Waterschap waarvoor op 20 maart verkiezingen worden gehouden. Gerda wil 'verbinder' zijn en "alle partijen die er toe doen met elkaar in contact brengen."

Waterschapsbestuurders komen ook in haar familie voor, al is dat niet de enige drijfveer voor Gerda om zich verkiesbaar te stellen. Het Waterschap moet zich richten op de fysieke waterhuishouding en de kwaliteit van het water. Daarin moet worden geluisterd naar alle partijen. Mocht Gerda verkozen worden in het bestuur zal ze dat ervaren als ultieme erkenning van haar bestuurlijke vaardigheden.

REGIOLEIDSCHERIJN.NL

Op www.regioleidscherijn.nl vind je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern. Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten