Trainer Renato Dijksterhuis, die volgend seizoen verkast van UVV naar SCH'44.
Trainer Renato Dijksterhuis, die volgend seizoen verkast van UVV naar SCH'44. (Foto: )

UVV zorgt voor formidabele zege

Amateurvoetbal

Door Leon Bal

REGIO – UVV heeft afgelopen zondag op eigen veld met 6-2 gewonnen van de nummer vier van de ranglijst VVZA. In de wedstrijd maakte de formatie van trainer Renato Dijksterhuis tweemaal een achterstand goed. Bishoj Shehata nam drie treffers voor zijn rekening. De andere ploegen waren vrij.

UVV – Nederhorst 3-0 UVV stijgt wederom een plek op de ranglijst na deze uitstekende zege op VVZA uit Amersfoort. PVC werd met twee punten voorbijgestreefd. FC Jeugd en de nummer vijf Saestum komen weer binnen bereik op acht wedstrijden voor de eindstreep. Omdat UVV een aantal grootmachten heeft verslagen in de tweede periode blijft ook die titel binnen bereik. VVZA kwam tweemaal op voorsprong in de wedstrijd. Bishoj Shehate maakte de eerste treffer. Sam de Jong bepaalde de ruststand op 2-2. Na de thee een beter UVV. Ruben Gofferjé bracht UVV voor het eerst op voorsprong. Shehata nam de volgende twee treffers voor zijn rekening. Roemer Coolen zorgde in de slotfase voor de fraaie 6-2 overwinning. "De zege was meer dan terecht, dat vond ook de trainer van VVZA. Dat gaat mij weer taart kosten. Het tweede heeft ook gewonnen. Komende zondag zijn we vrij. De week erna spelen we thuis tegen de koploper", aldus Dijksterhuis. Inmiddels lijken de betere ploegen gewaarschuwd voor de kracht van UVV zeker na de winterstop. "Ik denk dat we er goed aan hebben gedaan. De omzettingen betalen zich uit. Na de jaarwisseling hebben we tweemaal gelijkgespeeld en viermaal gewonnen. We zien wel dat onze speelstijl beter werkt tegen de goede ploegen, dan hoeven wij het spel niet te maken", besluit Dijksterhuis.

De Bal is Rond
Komende zaterdag speelt VV De Meern thuis tegen FC De Bilt. Dat wordt de wedstrijd die gaat bepalen of VV De Meern mee zal blijven doen om de prijzen. Desto speelt thuis tegen AH'78 uit Huizen en kan met een zege het gat naar de nummer vijf op zeven punten houden, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. VV De Meern (zo) kruist de degens thuis tegen het Rotterdamse Leonidas. Dat kan een directe concurrent in de strijd tegen degradatie worden, als de Merenezen weten te winnen. PVCV speelt thuis tegen FC Abcoude de belangrijkste concurrent in de strijd tegen degradatie. Als PVCV wint dan is er nog hoop, anders lijkt handhaving schier onmogelijk.

Dijksterhuis tekent bij SCH'44
Komende week is er een belangrijke week in het voetbal in deze regio. Bij SCH'44 is er een ledenvergadering waarin mede bepaald gaat worden of de hoofdmacht van de Harmelenaren voortaan op de zaterdag gaat spelen. Dat gebeurt ook bij UVV waarin een agendapunt zal zijn of er weer een zaterdagtak opgestart zal gaan worden, naast het zondagvoetbal. Bij beide verenigingen zijn er veel bestuurlijke vragen die tot een antwoord zullen gaan komen.

SCH'44 lijkt een voorschot genomen te nemen op zaterdagvoetbal. Mogelijk is er veel vertrouwen in de uitleg naar de leden (afgelopen maandag red.) Renato Dijksterhuis maakte er geen geheim van graag op de zaterdag te willen gaan werken. Bij SCH'44 wordt hij herenigd met Erwin Luiten, nu de oefenmeester van het tweede team. Samen zullen zij de Harmelense ploeg weer omhoog willen loodsen. Met het vertrek van hoofdsponsor Ron Stomp moest er weer gezocht worden naar nieuwe financiële middelen.

Meer berichten