De Vrijstaat is een kunstwerkplaats in Leidsche Rijn Utrecht waar kinderen, jongeren en kunstenaars samenwerken in diverse kunstprogramma's. Foto: Thomas Lenden
De Vrijstaat is een kunstwerkplaats in Leidsche Rijn Utrecht waar kinderen, jongeren en kunstenaars samenwerken in diverse kunstprogramma's. Foto: Thomas Lenden (Foto: Thomas Lenden)

Theaterweek in de meivakantie

Voel jij theater door je bloed stromen? Meld je aan voor de Theaterweek van De Vrijstaat en werk met De Dansers aan scènes voor de voorstelling PARADE PAARD. En speel zelf mee in Podium Hoge Woerd. De Theaterweek is van 29 april t/m 3 mei, de voorstelling van 7 t/m 12 juni. Er is plek voor maximaal twaalf jongeren, dus meld je snel.

Leidsche Rijn - Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar, die willen meespelen in een echte theatervoorstelling, heeft De Vrijstaat een intensieve trainingsweek in de meivakantie. Vijf dagen werk je met Christoph Eberl (dansdocent van De Dansers) aan dynamische scènes en performances die onderdeel uitmaken van de muziektheatervoorstelling PARADE PAARD. Dit is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt, met opzwepende dressuur, dierlijke acrobaten en illusionistische trucs.
PARADE PAARD vertelt het mythische verhaal van een paardenfamilie die alles in de strijd gooit om de Heilige Boom te verdedigen. Maar helaas staat de boom op het plein van een weeshuis waar een strenge directrice de scepter zwaait. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.
Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek leider van De Vrijstaat): "Ieder jaar maakt De Vrijstaat een theaterproductie. De professionele cast wordt aangevuld met kinderen, jongeren en kunstvakstudenten die allemaal een rol spelen in de voorstelling. Dit jaar kunnen jongeren die hun dans en performance skills willen ontwikkelen samen met ons de vloer op. Trainen, dansen, repeteren en kennismaken met de cast en crew van de voorstelling: het komt allemaal aan bod tijdens deze Theaterweek." Kijk voor meer informatie en om jezelf aan te melden op www.devrijstaat.nl.

Meer berichten