Foto:

Doe mee aan de schrijfwedstrijd Write Now! Utrecht

Wie wordt het schrijftalent vanWrite Now! Utrecht? Tot 1 april sturen jongeren van 15 tot en met 24 jaar hun teksten in voor een nieuwe editie van de jaarlijkse schrijfwedstrijdWrite Now!.Tijdens de Utrechtse voorronde op 9mei maakt juryvoorzitter Lotte Lentes bekend welke drie jonge schrijvers in de prijzen vallen en wie zich plaatst voor de finale.

Regio - Write Now! is de grootste wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Alle genres –verhalen, gedichten, spoken word, scenario's of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot en met31 maart 2019viawritenow.nu, waarna de deelnemers ingedeeld worden in tien regionale voorronden, waar Utrecht er één van is. De voorronde vanUtrecht bracht onder meer auteurs Maartje Wortel (winnaar Write Now! 2007) en Marijn Sikken (winnaar Write Now! 2011) voort.

De voorronde van Utrecht vindt plaats op donderdag 9 mei in het Akademietheater. Voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft schrijver Aafke Romeijneen gratis workshop, waarin deelnemers hun schrijfvaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Ook zal Aafke voordragen en is er muziek van een jonge artiest. Aan het eind van het programma maakt auteur en juryvoorzitter Lotte Lentes bekend wie een felbegeerde finaleplek verovert en wie er naar huis gaan met de tweede en derde prijs.
Per voorronde worden er drie prijzen vergeven:€ 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. De eersteprijswinnaar gaat door naar de finale op 30 juni in Rotterdam en wanneer alle voorronden zijn afgelopen, plaatsen nog vijftweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale.

De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaatuit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie en optredens bijGeen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. Bekijk deWall of Fameop writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Meer berichten