Foto:

Duurzame en gasloze huurwoningen

Op 11 maart hebben woningcorporatie GroenWest en Bébouw Midreth hun handtekening gezet onder de bouw van het plan Poortrijk in Leeuwesteyn. Er worden 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector gerealiseerd. "Een prachtige en noodzakelijke aanvulling op het woningaanbod in Utrecht", aldus directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest).

Leidsche Rijn - Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de 'rijke' architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. In het ontwerp van het plan zijn de duurzaamheidseisen van GroenWest verwerkt.
Zo voldoen de woningen aan de eisen van BENG1, waarbij een duurzame wijze van ventilatie en isolatie wordt nagestreefd. De woningen wekken ook energie op door middel van PV-panelen. De gehele wijk Leeuwesteyn is gasloos. De woningen van Poortrijk worden verwarmd door middel van warmtepompen. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: "We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningportefeuille van GroenWest mogen toevoegen."

Meer berichten